Komentarz dodany przez Elżbieta: Kupiłam piec firmy Metalfach w 2019. Od 2022 regularnie się psuje. Wydałam wiele pieniędzy na serwis. Piec jest użytkowany prawidłowo, stosuję najwyzszej klasy pellet, ale ciągle są problemy z pracą pieca. Ciągle się zatrzymuje i trzeba go uruchamiać ponownie. W tym roku miałam już kilka razy serwis. Lato upłynęło spokojnie, grzał tylko wodę i to byl w stanie robić. Niestety, wraz z sezonem grzewczym znów zaczęły się problemy. Mimo przeglądu, mimo prawidłowego użytkowania piec ciągle się zatrzymuje. Jestem zmęczona i zdesperowana, bo wygląda na to, że może będę musiała kupić nowy piec. Wiem tylko jedno - na pewno to nie będzie sprzęt Waszej firmy.
Jesteśmy zdecydowani na ekologiczne ogrzewanie domu? Zatem czas wybrać najlepszy kocioł na pellet. Czyli na paliwo przyjazne dla ludzi i środowiska, a jednocześnie stosunkowo tanie. Ogrzewanie z pomocą pelletu jest efektywne, a przy tym wygodne. Poniżej Metal-Fach przedstawia charakterystykę kotłów i podpowiada, jaki model wybrać.
Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budownictwob2b.pl/instalacje/puls-branzy/8494-kociol-na-pellet-czym-sie-kierowac-przy-wyborze-podpowie-metal-fach