Skocz do zawartości

Historia edycji

MrTomo

MrTomo

16 minut temu, Waldek30 napisał:

Cześć,

u mnie jest podobny problem, jak włączam wentylator Awenta 100T(przez światło) to działa przez sekundkę a potem koniec.

Mam podłączenie L brązowy, N niebieski, T żółty. 

Zaś samo światło jest podłączone następująco: do kostki z której wychodzi żarówka, podłączone są 1. kabel z prądem 2. kable który idzie do wentylatora. 

Jak próbowałem podłączyć kable brązowy(zrobić mostek) do wejścia L i do wejścia T to wywala mi korki! 

Co z tym fantem byście zrobili? Zaznaczę że jestem laikiem w tym temacie. 

Nie masz dokumentacji żadnej?

Zobacz na załącznik i powiedz, czy tak masz podłączony wentylator.

jak_podlaczyc_wentylator_z_wylacznikiem_czasowym_timerem.pdf

Narysuj jak masz to podłączone i wstaw tutaj.

Jeśli do T połączyłeś przewód żółty, a przewód ten jest przewodem ochronnym, to nie dziw się że wywala Ci zabezpieczenie.

MrTomo

MrTomo

10 minut temu, Waldek30 napisał:

Cześć,

u mnie jest podobny problem, jak włączam wentylator Awenta 100T(przez światło) to działa przez sekundkę a potem koniec.

Zaś samo światło jest podłączone następująco: do kostki z której wychodzi żarówka, podłączone są 1. kabel z prądem 2. kable który idzie do wentylatora. 

Jak próbowałem podłączyć kable brązowy(zrobić mostek) do wejścia L i do wejścia T to wywala mi korki! 

Zobacz na załącznik i powiedz, czy tak masz podłączony wentylator.

MrTomo

MrTomo

8 minut temu, Waldek30 napisał:

Cześć,

Zobacz na załącznik i poeiedz, czy tak masz podłączony wentylator.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Zasypalo na bialo... I znow pojawily sie rozne tropy, ciekawa jestem, czyje. Te sa w dosc duzych odleglosciach, chyba ponad metr, i w miare duze, podejrzewam zajaca        tutaj wyglada, jakby to byly dwie lapki, jedna przy drugiej, ale gdzie sa pozostale dwie ?     Co do tych, to jestem prawie pewna, ze to wiewiorki          Zaczynaja sie nagle i rownie nagle koncza.  
    • I czy dobrą izolacją by była katja sprint - Knauf ? Grubsza niż folia bo ma 0,9mm, i przynajmniej to nie papa. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
    • To nie musi być zaniedbanie. Bo w zimie świeżego drzewa nie daje się pod dach. Nawet tego pociętego. Z wygody (praca przy zimnym i mokrym nie jest zbyt przyjemna), ale i z braku jakichś poważnych negatywnych następstw. Procesy gnilne są zatrzymane ze względu na temperaturę, a i zarobaczenie nie grozi, nawet jeśli nie zdejmie się kory (to trzeba zrobić wczesną wiosną). Kiedyś wyręby robiono tylko w zimie i drzewo jedynie transportowano z lasu na posesję, Potem leżało w śniegu do wiosny, bez utraty swoich cech. Wystarczało jeśli nie leżało bezpośrednio na ziemi, tylko na podkładach. A całe przetwórstwo odbywało się już w ciepłych miesiącach. Oczywiście, mówię o producentach, z ich punktu widzenia, a nie o odbiorcach. Odbiorcom zależy przeważnie, aby drewniane wyroby jak najszybciej wysuszyć. Ale producent czy sprzedawca nie ma interesu w tym aby dokładać sobie pracy.  U moich znajomych większość produkcji leży owszem, na jakichś wypoziomowanych legarach, ale najczęściej nawet bez przekładek. Nie opłaca się ich dawać, bo większość produkcji jest pod zamówienia i szybko zostanie zabrana. A przekładki to dodatkowy koszt.
    • Jednak przede wszystkim nie powinno nic zbytnio szumieć. Jeżeli szumi to albo gdzieś są duże zaburzenia w przepływie (zwężki itp.), albo gdzieś jest zapowietrzenie. Samo dołożenie pianki jako izolacji akustycznej w takiej sytuacji jest tylko maskowaniem objawów problemu. 
    • cześć. złączki i odpowiednie rury to jedno. Jeśli dalej przeszkadza Ci szum to najlepiej zbiorniczek lub rury zaizoluj sobie kauczukiem - rury otuliną kauczukową https://sklep.izomix.pl/produkt/otuliny-kauczukowe-na-rury/  , a zbiorniczek matą kauczukową https://sklep.izomix.pl/produkt/mata-kauczukowa-k-flex-st-grubosc-13mm-opakowanie-14m2/  . Oprócz tego , że ochroni to przed kondensacją na zimnych rurach to działa akustycznie, więc ograniczy mocno szum. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...