Skocz do zawartości

Historia edycji

Elfir

Elfir

22 godziny temu, bajbaga napisał:

Akurat w restauracjach też są - i to od dawna, nawet wok :D

careho-PCIW_94ET-kuchnia-indukcyjna-wok-

Nie twierdzę, że nie ma. Ale powszechność gazu wynika z faktu, że tam często pali się palnik cały czas, a sterowanie np. smażeniem odbywa się poprzez przybliżanie i oddalanie patelni. Czyli kucharze gotujący na czas mają inne nawyki niż przeciętny gotujący w domu. 

Na dodatek ten sprzęt jest droższy w zakupie. 

Indukcje są montowane w kuchniach w pociągach, na jachtach.

Napisałam o tym, bo koronnym dowodem przeciwników indukcji (zwykle takich, co po prostu nie mieli styczności ze sprzętem) jest to, że nie używa się ich w restauracjach, bo "inaczej smakuje". Ponieważ nie lubię niedomówień, zajrzałam na fora restauratorów i poczytałam dlaczego się nie używa.

Powody jak wyżej: cena sprzętu, cena eksploatacji przemysłowej (czyli kilka pól ustawione stale na maksymalną moc) i przyzwyczajenie

Elfir

Elfir

Nie twierdzę, że nie ma. Ale powszechność gazu wynika z faktu, że tam często pali się palnik cały czas, a sterowanie np. smażeniem odbywa się poprzez przybliżanie i oddalanie patelni. Czyli kucharze gotujący na czas mają inne nawyki niż przeciętny gotujący w domu. 

Na dodatek ten sprzęt jest droższy w zakupie. 

Elfir

Elfir

Nie twierdzę, że nie ma. Ale powszechność gazu wynika z faktu, że tam często pali się palnik cały czas, a sterowanie np. smażeniem odbywa się poprzez przybliżanie i oddalanie patelni. Czyli kucharze gotujący na czas mają inne nawyki. 

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...