Skocz do zawartości

Warunki zabudowy dla niepodzielonej działki

marcys

Recommended Posts

Napisano

Witam, stoje przed zakupem działki, ostatnio znajomy zaproponował mi, że może sprzedać mi kawałek swojego pola( pole jest pomiędzy dwoma domami i ma 1,22ha) ja chcę kupić 35 arów. Poszedłem zapytać do gminy jak wyglądają szanse, żebym mógł tam zbudować dom po podziale. Pani powiedziała, że nie jest w stanie nic mi powiedzieć i że jedyną drogą jest wystąpienie o warunki zabudowy. Wszystko byłoby ok, ale działka nie jest jeszcze podzielona i nie wiem czy to ma sens. Nie wiem czy to ma sens, czy najpierw niech wydzieli mi część działki? ale jeżeli nie dostanę warunków zabudowy, to będzie strata pieniędzy za podział działki. Jak to zrobić, żeby nie narażać się na niepotrzebne koszta?  z góry dziękuję za pomoc. 

Pozdrawiam

Napisano

WZiZT może otrzymać każdy, bez względu na to czy jest właścicielem działki, czy nie jest.

WZiZT możesz otrzymać na wskazana przez Ciebie część działki - czyli na obszar który będzie po podziale.

Napisano

W dzisiejszych czasach łatwo je uzyskać przez internet. Wystarczy mieć cyfrowy podpis i złożyć zamówienie na odpowiedniej stronie urzędu. Czeka się kilka dni. 

Trzeba podać numer obrębu, który również można znaleźć na stronach urzędu. 

Kilka minut szukania. 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Gdyby nie zaatakowane mini słoneczniki nigdy bym nie zaczął interesować się Skorkiem .            
    • witam forumowiczów, Załaczam foto zniszczonego zębem czasu dachu, który aktualnie przecieka. Szykuje się do szybkiej reparacji, jednak póki co, nie będzie to pokrycie całości , a jedynie - zabezpieczenie obszaru, który przepuszcza na poddasze wodę. Proszę o informacje jakiego materiał będzie najlepszy? papa wierzchnia termozgrz? izoplast b?  nie mam doświadczenia. jak przygotowac powierznie? dzięki
    • Witam Szukam pomocy przy malowaniem farbą ceramiczną. Malowałem pokój na dwie warstwy. Po wyschnięciu gdy słońce wpada do pokoju to ukazują się takie pasy bardziej matowe, widać to tylko gdy patrzy się na ścianę pod kątem, na wprost tego nie widać. rozprowadzałem farbę wałkiem na ścianie po czym dodatkowo na koniec robiłem ostatni tych wałkiem zawsze od góry do dołu przed namoczeniem wałka i rozpoczęciem dalszego malowania - tak jak było na instrukcji od producenta. Malowałem wałkiem Anza Titex - jednak gdy jechałem od góry do dołu to tak jakby wałek się "puszył" i dlatego jest pasek bardziej matowy.   Jakieś rady co do malowania farbą ceramiczną ? ewentualnie jakieś inne wałki polecacie do tej farby ? Dodam, że mieszkanie jest po słonecznej stronie przez co temperatury w mieszkaniu są wyższe niż zawsze ale to jakoś 25/26 stopni.  
    • Mam. Odkryłem tajemnicę. Jest 1.00 w nocy, wylazlem zbierać opuchlaki z latarką. I wiecie co?   Skorki!   Na moich mini slonecznikach ozdobnych małych dziury w liściach od kilku dni.   Wpadam - a te skorki żrą jak opętane! Pozbierałem, postrząsałem - armia tego - podchodzę do Katalpy - a jakże!. Są. Żrą!   Uzbierałem do słoika moc.   To skorek! Szkodnik pieprzony biega jak oszalały i wyżera dziury! Będę powtarzał zbieranie po nocach. Pozdrawiam.  
    • Sprawdz firme tk-investor.pl, przez telefon udało mi się już sporo dowiedzieć w temacie nadzoru, a potem juz poprowadzili za ręke 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...