13 godzin temu, mhtyl napisał:Wkleiłeś link do definicji asfaltu, i jak ten link ma się do papy zgrzewalnej a dokładnie do warstwy która odpowiada za połączenie/sklejenie z podłożem?
Nie chcesz czytać - tam jest pdf nt jak sie papy zgrzewa z podłożem.
tu frag.:
"8a, 8b. Zasadnicza operacja zgrzewania polega na rozgrzaniu palnikiem podłoża oraz spodniej warstwy papy aż do momentu zauważalnego wypływu asfaltu z jednoczesnym powolnym i równomiernym rozwijaniem rolki. Pracownik wykonuje tę czynność, cofając się przed rozwijaną rolką".
Naprawdę przeczytaj - to jest fajna prosta instrukcja dla dobrej papy zgrzewalnej, są też gdzieś filmy, gdzie jest to pokazane - mało, jak to robilem u siebie, rozmawialem z przedstawicielem firmy i potwierdził, że dobrze robię tak wytapiając spodnią warstwę, by potem papa przy rozwijaniu wtapiała się w ten wytopiony asfalt (lepika asfaltowy).
Trzeba uważać, żeby za dużo nie wytopići nie uszkodzić innych warstw - tyle.
Mhtyl - ja to nie wymyślam - ja to robiłem wg instrukcji, bo nie jestem dekarzem, robilem dla siebie ponad 100 m2 sam, pierwszy raz (może ostatni) - więc dowiedziałem się dokładnie u Eksperta, bo ten przedstawiciel też wykonywał roboty, tylko raczej duże, hale itp. Jak wiesz, pytam dokładnie i dociekliwie
Więc przeczytaj, jak znajdziesz film, to oglądnij - naprawdę warto.