9 godzin temu, mhtyl napisał:A czy te domu są już użytkowane w 100% czy dalej są w budowie? Dostałeś jakiś zwrot od tych trzech inwestorów z tytułu podłączenia do tej nitki? Nie znam ogólnych warunków ale doradziłbym abyś udał się do gminnych wodociągów i tam dopytał o szczegóły co do podłączenia innych, ja osobiście nie zgodziłbym się.
9 godzin temu, mhtyl napisał:A czy te domu są już użytkowane w 100% czy dalej są w budowie? Dostałeś jakiś zwrot od tych trzech inwestorów z tytułu podłączenia do tej nitki? Nie znam ogólnych warunków ale doradziłbym abyś udał się do gminnych wodociągów i tam dopytał o szczegóły co do podłączenia innych, ja osobiście nie zgodziłbym się.
Wszystkie trzy działki są w trakcie budowy. Z finansami nie było problemów ile powiedziałem tyle mi zapłacili (całość wyszła mnie ok 6000tys robocizna i materiał + 6000tys spółce wodnej za to że mogłem się podpiąć do wodociągu). Ten wodociąg nie podlega pod gmine tylko to jest Spółka Wodna tak że nie ma co tam iść bo jak w zarządzie są znajomi sąsiada to powiedzą że nie ma żadnych przeciwskazań i może się podpiąć. Jeszcze muszę wziąść taki fakt pod uwagę że jak kopałem tą nitkę 250m to przekopałem przez trzy działki i właściciele powiedzieli tych działek że wyrażą zgodę na przekop jeżeli w razie potrzeby będą mogli się podpiąć. Reasumując 3 działki już są podpięte wcześniej czy później dojdą następne 3 (te przekopane) tak że 6 działek będzie już podpiętych.