Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
A jeśli rurę odpływu fi 50 idącą od wanny i umywalki i połączoną z fi 110 blisko narożnika (jeszcze przed trójnikiem do WC) można byłoby przenieść dalej w lewo, za WC. Rezygnując z pierwszej przedłużki (jakieś 20-30 cm). rura łącząca WC z kanalizacją przesunie się w prawo i można by wtedy łatwo połączyć się do WC. Oczywiście bez kucia się nie obejdzie ale jeśli nie ma tam ogrzewania podłogowego, nie powinno być problemu.
-
No tak, w takim razie bez szlamu nawet lepiej? Bo sam chudziak tą skroploną parę będzie w stanie przyjąć. Czyli albo robię drenaż pod chudziakiem albo akceptuję wodę pod folią? Swoją drogą nie wydaje mi się, żeby wykonywanie drenażu było częsta praktyka, prawda?
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez So: Chyba ich pogięło, czyli ma mi światło gasnąć bo mnie czujnik nie wykryje, grzać zimne pomieszczenie po przyjeździe z pracy itd. -
Jeśli planujesz budowę domu jednorodzinnego, wiedz, że już od 2026 roku prawdopodobnie wejdą w życie nowe przepisy, zgodnie z którymi każdy nowo budowany dom będzie musiał być wyposażony w systemy automatycznego sterowania, regulacji i monitorowania. Zmiany te mają na celu zwiększeni efektywności energetycznej budynków i ograniczenie zużycia energii. Co to oznacza w praktyce? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/dom-bezpieczny-i-inteligentny/aktualnosci/116845-automatyka-w-domach-jednorodzinnych-obowiazkowa-od-2026-poznaj-nowe-wymagania-techniczne
-
Jest, całe lato okna i drzwi otwarte na full, wieczorem uchylone. Co ciekawe, zimą przy tylko mikro uchyleniu wzrasta max o 5% wilgotność. Tu i tu osobny komin wentylacyjny 20×20cm. Będę tam robił wylewki niwelujące i zastanawiam się czy pod nie dać folii w płynie. Z drugiej strony j.w. nie wiem czy warto zamykać tą wilgoć w tej pierwszej wylewce. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy