Dnia 22.10.2016 o 19:44, rustin napisał:Od góry krokwi do wylewki jest 277cm. Dach jest z blachodachowki a pod nia membrana corotop red strong,krokwie 15cm.
Chce dać wełnę 15cm między krokwie, na krokwie 15cm. Zostaje 247cm z czego odliczyć 2cm na panele/płytki i 5 cm na płytę kg i stelaż co mi daje 240cm na gotowo, tak jak było w planie.
wytłuściłem : zostaje 247 cm, nie ma mowy o innych wymiarach - wiec poziomo (dach może być prawie płaski, a nawet całkiem, choćzazwyczaj ma wtedy konstrukcję żelbetową lub stalową, albo z drewna klejonego), chyba ze nie to powinno być napisane punkt najwyższy i najniższy.
Ale nie jest to coś, o co warto się sprzeczać, bo może nie zrozumiałem do końca -autor sam wyciągnie wnioski.
Jesli idzie o konstrukcje - to nie są mylne rysunki, tylko prawidłowe - a jak widzisz błedy, to je pokaż, albo pokaż inne"dobre" rysunki. Nie ma co sie sprzeczać o konkrety, ani ja ani ty tego nie wymyśliliśmy. I nie poprawiałem cię tylko uzupełniłem.
Budownictwo w ogole warto tlumaczyc rysunkami, gdy sie da, a mniej opowiadać - łatwiej wtedy zrozumieć i zobaczyć szczegóły.
Gośc wcześniej pisał że gdzieś tam widział opisane raz jętki raz kleszcze a wygladało tak samo.
Dlatego pokazałem ze wygląda podobnie - ale nie jest to samo!