Pomocnik Napisano 30 września 2016 Udostępnij #1 Napisano 30 września 2016 Nieprzeciętna uroda i wysokie parametry użytkowe to najważniejsze atuty nowych płyt tarasowych Tierra firmy Libet. Ułożony z nich przydomowy taras stanie się miejscem letniego relaksu w południowym stylu. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/tarasy-i-balkony/aktualnosci/19220-tierra-nowe-plyty-tarasowe-firmy-libet Link do komentarza
Gość Mir Napisano 30 września 2016 Udostępnij #2 Napisano 30 września 2016 Płyta tarasowa Tierra poza tym co wypisuje o niej jako swoim produkcie Libet ma jedna podstawowa wadę która dyskwalifikuje ja jako płytę tarasowa na tarasy niezadaszone. Płyta ta na swojej powierzchni posiada większe lub mniejsze zagłębienia(niecki) które powodują ze woda z opadów deszczowych zatrzymuje sie i nie spływa pomimo wykonania spadu na tarasie, tworzą sie tak zwane male kałuże które są utrapieniem dla właściciela takiego tarasu. Moją intencja jest ostrzeżenie potencjalnych klientów przed kupnem tego felernego towaru. Link do komentarza
Redakcja Napisano 4 października 2016 Udostępnij #3 Napisano 4 października 2016 Cytat Płyta tarasowa Tierra poza tym co wypisuje o niej jako swoim produkcie Libet ma jedna podstawowa wadę która dyskwalifikuje ja jako płytę tarasowa na tarasy niezadaszone. Płyta ta na swojej powierzchni posiada większe lub mniejsze zagłębienia(niecki) które powodują ze woda z opadów deszczowych zatrzymuje sie i nie spływa pomimo wykonania spadu na tarasie, tworzą sie tak zwane male kałuże które są utrapieniem dla właściciela takiego tarasu. Moją intencja jest ostrzeżenie potencjalnych klientów przed kupnem tego felernego towaru. Przekazujemy odpowiedź z firmy Libet:"Wskazana sytuacja wynika ze specyfiki wybranego materiału. Decydując się na taras o lekko nierównej strukturze, nawiązującej np. do wyglądu naturalnego kamienia, musimy brać pod uwagę, że szczeliny i wzniesienia sprzyjają nieco dłuższemu utrzymywaniu się wody opadowej niż w przypadku gładkich płyt. W zależności od preferowanego typu powierzchni, trzeba więc każdorazowo liczyć się z wszystkimi jej właściwościami." Link do komentarza
Eksperci Knauf Napisano 31 października 2016 Udostępnij #4 Napisano 31 października 2016 Wykonując taras należy zwrócić uwagę na jego prawidłowe połaczenie ze ścianą zewnętrzną budynku. Ten element powinien byc prawidłowo zaizolowany, tak aby nie dochodziło do przebicia warstwy izolacji i niepotrzebnych problemów termiczno-wilgotnościowych. Załaczam schemat prawidlowego połaczenia tarasu ze ścianą. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się