Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
@retrofood ooo nitonakrętki. No tak. To brzmi bardzo dobrze. Zobaczymy co z tych moich kombinacji wyjdzie.
-
Plafon panel led. https://allegro.pl/kategoria/lampy-polplafony-i-plafony-259812?string=PANEL plafon sufitowy LED NATYNKOWY&ksztalt=okrągły&order=p
-
Nie nity. Nitonakrętki. Słyszałeś o czymś takim? Wiercisz otwór i wstawiasz w niego nitonakrętkę, do której później wkręcasz śrubę. Ja mam bramę wjazdową, wiszącą na nitonakrętkach wstawionych w kwadratową rurkę, znaczy słupek. Tylko do tego trzeba kupić nitownicę do nitonakrętek, inaczej nie osadzisz nitonakrętki właściwie. Przyda się w domu na pewno. To jest bardzo dobra sprawa. Tylko pamiętaj! Nitonakrętkę należy bezwzględnie nakręcać całą na trzpień!!! Cały gwint nakręcić! Szwagier se nakręcił połowę i zerwał gwint trzpienia. I do wyrzucenia.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Te płyty "goowniane" są przymocowane nitami zrywalnymi do jakiejś konstrukcji metalowej... U sąsiada balkonowego jest druga taka płyta, czy widać jakieś metalowe profile? Czy to już jest koniec konstrukcji bariery balkonowej? -
@retrofood akurat o tę żywotność aż tak chyba nie dbam. Strasznie w okna mi naparza słońce i płytki na balkonie też się nagrzewają więc tworzy się niezła fala ciepła tam. A balkon jest na całą długość mieszkania w zasadzie. Taki beznadziejny układ. To znaczy. Fajnie, bo duży balkon, ale oba pokoje mają drzwi balkonowe i przez to zmniejsza się "ustawność" tych pomieszczeń. Ale nie o tym... 1. Zastanawia mnie na co to montować? Nity? To jedyne co mi przychodzi do głowy. Bo jeszcze jak będą miejsca gdzie będzie można dać śrubę i nakrętkę to ok. Ale nie wiem czy nie będę robić otworów w dolnej części balustrady, tam przy płytkach ta pozioma belka. I tak nie będę miał dostępy by coś "nakręcić" 2. I nie powiem. Kusi mnie montaż do tej ścianki działowej 😈 Bo to by w sumie ułatwiło sprawę Ewentualnie jak się za jakiś czas uszkodzi to wymienić na coś trwalszego. Jakiś panel HPL w podobnym kolorze i wtedy na spokojnie na nity zamontować.
-
-
Popularne tematy