Rudys Napisano 17 czerwca 2016 #1 Napisano 17 czerwca 2016 Witam witam. Nie wiem czy dobrze trafiłem, ale to temat o elewacjach, wiec spróbuje. Zafrapował mnie sposób ocieplenia budynku przedstawiony na zdjęciu. Zdaje się, że na ścianę połozono styropian, ale zastanawiają mnie te pionowe i poziome wyżłobienia w nim. Pierwszy raz widzę coś takiego. Czy to tylko kwestia estetyczna? Czy może jakiś nieznany mi sposób ocieplania?
Gość stach Napisano 17 czerwca 2016 #2 Napisano 17 czerwca 2016 To jest przykład jednego ze sposobów boniowania...http://www.gp24.pl/archiwum/art/4362083,bo...dynku,id,t.html
Rudys Napisano 17 czerwca 2016 Autor #3 Napisano 17 czerwca 2016 No właśnie na to mi wyglądało. Ale zdziwiłem się, bo to blok, a zazwyczaj takie inwestycje robi się po taniości. A w tym przypadku to chyba jest trochę pracochłonne i w związku z tym droższe.
rower Napisano 20 czerwca 2016 #4 Napisano 20 czerwca 2016 Wcale nie jest specjalnie pracochłonne, a droższe tylko trochę. Moim zdaniem na elewacji boniowanie można zrobić jako delikatną dekorację fasady - sam skorzystałem z kamienia dekoracyjnego, wypełniłem nim jakąś tam część ściany zewnętrznej.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się