monikas Napisano 27 maja 2016 Udostępnij #1 Napisano 27 maja 2016 W nowym, nie zamieszkanym i nie ogrzewanym jeszcze domu pojawiła mi się plama w pokoju. Prawdopodobnie od wody przeciekającej ze źle uszczelnionego na wyższym piętrze balkonu. Fugi były kupione elastyczne (na zewnątrz), ale wykonawca się nie przyłożył i położone są niedokładnie. Po wymianie fug w jaki sposób mogę pozbyć się plamy? Czy jeżeli wyschnie to sama zniknie? Czy nie wyjdzie mi spod farby po pomalowaniu pokoju? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 27 maja 2016 Udostępnij #2 Napisano 27 maja 2016 Jak wyschnie to będzie widać czy został zaciek. Czasem wystarczy ponownie pomalować, jeśli nie, to użyć farby do izolowania zacieków. Link do komentarza
monikas Napisano 27 maja 2016 Autor Udostępnij #3 Napisano 27 maja 2016 Dziękuję. Mam do poprawienia z tego powodu fugi na balkonie. Czego lepiej użyć: silikonu czy sikabond-T? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 8 września 2016 Udostępnij #4 Napisano 8 września 2016 Cytat Dziękuję. Mam do poprawienia z tego powodu fugi na balkonie. Czego lepiej użyć: silikonu czy sikabond-T? Ale do uszczelnienia obróbek przy drzwiach/balkonie czy do fugowania płytek?? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się