Pomocnik Napisano 20 marca 2016 Udostępnij #1 Napisano 20 marca 2016 Zamiast tradycyjnego fundamentu, można zastosować płytę wykonaną ze zbrojonego betonu. Posadowienie jest wówczas bardzo płytkie, co ogranicza zakres prac ziemnych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/fundamenty-i-piwnice/a/18488-budowa-plyty-fundamentowej Link do komentarza
Gość TTTT Napisano 20 marca 2016 Udostępnij #2 Napisano 20 marca 2016 Czy w płycie fundamentowej (dużej wymagane są jakieś dylatacje (przykładowo dla układu 30m x 20m) ? Link do komentarza
Gość Marek Napisano 21 marca 2016 Udostępnij #3 Napisano 21 marca 2016 @TTTT na to pytanie może Ci odpowiedzieć projektanta Twojego fundamentu. Link do komentarza
Gość joaśka Napisano 12 sierpnia 2019 Udostępnij #4 Napisano 12 sierpnia 2019 Muszę przyznać, że trafiłam tutaj na świetny artykuł. Wiadomo, że fundamenty to podstawa każdego domu. Także muszą być naprawdę dobre. Tym bardziej, że ja zdecydowałam się na projekt dużego domu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się