Seifer Napisano 22 lutego 2016 Udostępnij #1 Napisano 22 lutego 2016 witammam taki dylemat, co dac pod panele na ogrzewanie podlogowe?W internecie znalazlem na paru stronach że można dać tekturę falista.Wiecie może jakie sa jej wady? ( bo zaleta napewno to ze bardzo dobrze przewodzi cieplo).Z "normalnych" podkladów spodobal mi sie Arbiton Optima Max (jego chcialem kupic do kiedy nie znalazlem info o tekturze).Wylewke mam prosta, wiec nie trzeba dawac niewiadomo jak grubego podkladu do jej niwelacji. A chcialbym, zeby jak najlepiej podklad przewodzil cieplo ( ale nie zbankrutowac przy okazji ).Moze napiszecie jakie Wy macie i jak się to sprawuje? Link do komentarza
Gość arturo72 Napisano 23 lutego 2016 Udostępnij #2 Napisano 23 lutego 2016 Mam coś takiego:http://www.ekronodom.pl/pl/p/Podklad-pod-p...NOMAT-3-mm/2918Od 3 lat sprawdza się wyśmienicie. Link do komentarza
ekspert_lafarge Napisano 16 marca 2016 Udostępnij #3 Napisano 16 marca 2016 Należy pamiętać, że planując w domu ogrzewanie podłogowe, bardzo ważne jest zrobienie wylewek z odpowiedniego materiału, najlepiej anhydrytu, który znacznie lepiej przewodzi ciepło niż beton i jest niezwykle trwały. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Link do komentarza
Gość arturo72 Napisano 16 marca 2016 Udostępnij #4 Napisano 16 marca 2016 Cytat Należy pamiętać, że planując w domu ogrzewanie podłogowe, bardzo ważne jest zrobienie wylewek z odpowiedniego materiału, najlepiej anhydrytu, który znacznie lepiej przewodzi ciepło niż beton i jest niezwykle trwały. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Rozwiń Panie Marek Tucholski,zrób Pan swój andrychyt każdemu w cenie miksokreta to każdy będzie to lykal.Narazie na tą chwilę daleki jest Pan od tego a andrychyt z jego jedyną zaletą dla ciemnogrodu czyli grubościa wylewki właśnie dla ciemnkgrodu jest jedynie alternatywą Innych zalet nie ma.Dla mnie ciensza wylewka a tym samym mniejsza bezwładność to wada a nie zaleta.Ale ja mam w miarę nowy dom z w miarę niskimi stratami ciepła ze stabilną temperaturą w domu dzięki właśnie dużej bezwładności domu a przede wszystkim wylewki. Link do komentarza
Seifer Napisano 23 marca 2016 Autor Udostępnij #5 Napisano 23 marca 2016 Zakupiłem podkłady Arbiton Optima Max . Zobaczymy jak "zadziałają" zima Link do komentarza
mmaciej Napisano 13 grudnia 2016 Udostępnij #6 Napisano 13 grudnia 2016 masz tutaj dokladnie dane ze stronki Pianomatu Współczynnik przewodzenia ciepła: 0,041 (W/mK)Współczynnik poprawy izolacyjnej akustycznej stropu: ∆Lw = 19 dBtak jest w przypadku ich produktow przewodzi bardzo dobrze Link do komentarza
Parkiet Komplex Napisano 16 grudnia 2016 Udostępnij #7 Napisano 16 grudnia 2016 Wybór podkładu wynika z kilku zależności: https://budujemydom.pl/wykanczanie/podlogi-i-posadzki/a/21488-funkcje-i-wplyw-podkladow-pod-posadzki-plywajace-na-ogrzewaniu-podlogowym Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się