Napiszę jeszcze raz: W rozpatrywanej lokalizacji brak jest dostępu do internetu (również sygnału GSM) więc systemy monitoringu wymagające dostępu do neta mnie nie interesują.
Przesyłanie obrazu z kamer wewnętrznym wifi też nie ma sensu. To działa tylko w obrębie małego domu, a i to nie zawsze sygnał przechodzi przez mury. Tu mam sytuację że kamery chcę mieć i na domu i na budynku gospodarczym oddalonym 80m. Nie ma szans na zasięg wifi w przypadku typowej kamery.
Z kamer Wifi kupiłem na próbę 1szt DVS-MP5036ET-IRWS. Nie spełnia oczekiwań. Nie jest samoobsługowa. Do włączenia nagrywania wymagana łączność wifi z routerem i sterowanie aplikacją. sygnał wifi jest na tyle słaby że kamera z jednej strony domu ma trudności z komunikacją z routerem z drugiej strony domu. O montażu na drugim budynku można zapomnieć. Kamera nie pamięta daty po utracie zasilania, a po ponownym zasileniu nadpisuje najnowsze a nie najstarsze pliki.
zdradzę Ci największą tajemnicę tego świata - istnieje coś takiego jak wi-fi i sieć, ale ciiii.....
bez znaczenia czy połączone z netem czy nie, a net po GSM to jakieś 150 PLN na 3 lata i 800GB do wykorzystania, avanti
aha, to coś do drzwi to ma równie magiczną, co skomplikowaną nazwę - kontaktron
a szczerze - robisz se jaja, czy faktycznie na tym się zupełnie nie znasz?
Internet nie wchodzi w grę. Chcę monitoring zainstalować w miejscu gdzie brak zasięgu netu.
Więc w grę wchodzą albo autonomiczne kamery same zapisujące na kartę, albo takie co przesyłają sygnał do jakiegoś komputera zgrywającego sygnał na dysk. Druga opcja jest mocno upierdliwa bo wymagają setek metrów kabla prowadzonego pod ziemią by połączyć kamery z komputerem.
Oczywiśćie , że mam adres. Ale z tą Panią nie ma żadnej rozmowy,jak była podczas kontroli to powiedziała,że ona nie chce pieniędzy bo co będzie z nimi robić? 🙈. Upiera się ciągle na swoim,że nie sprzeda. Mam ją nachodzić w mieszkaniu jej?. Spadkobierców raczej brak, sama mowiła, ogólnie była siostra jeszcze normalniejsza która chciała sprzedać ale ta się nie zgadzała,i dom tak stał. W tym domu mieszkała jej matka, ale nie żyję ze 20lat. Ja dom odziedziczyłem po ojcu w 2015r.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się