Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Witam, mam pytanie dotyczące zbrojenia stropu. W moim projekcie znajdują się elementy które nie bardzo wiem jak zamontować. Chodzi o pręty zagięte w kształt litery U, umieszczone po obwodzie stropu (na rysunku pozycja NR 16). Nie wiem w jaki sposób te elementy powinny być umieszczone, czy wchodzić w wieniec, a jeśli tak to którą stroną. Prawdopodobnie ich zadaniem jest podtrzymanie siatki zbrojenia górnego, ale także nie jestem tego pewien. Zdjęcia w załączniku. Pozdrawiam
-
Nie ma na to żadnej dobrej i łatwej rady. Tego typu karnisze mają to do siebie że miejsce składania musi być idealnie proste. Składania robimy na oryginalnym ( nie ciętym) karniszu, a cięcia dajemy na końcówkach przy ścianie. Teraz to już tylko trzeba się postarać idealnie to wyrównać, a w firankach zastosować żabki które łączy się z firanką za pomocą specjalnych haczyków, no ale do tego to trzeba do firanki wszyć specjalną taśmę.
-
Cześć, macie pomysł, co zrobić z łączeniem dwóch szyn sufitowych, które powoduje, że przy przesuwaniu firanki albo zasłon, urywają się żabki z powodu zahaczania się przy tym łączeniu?
-
W jaki sposób najprościej zapewnić szczelinę pomiędzy metalizowaną folią, a płytą OSB/MDF/GK? Jeżeli będę miał wełnę na wieszakach to wymuszenie powstania tej szczeliny nie wydaje mi się oczywiste na pierwszy rzut oka.
-
Przez nowoczesne-domki · Napisano
Cześć! Jeśli rozważasz budowę drewnianego domu letniskowego lub całorocznego, warto sprawdzić ofertę Nowoczesne-Domki.pl – solidne wykonanie, różne typy domków (z poddaszem, ogrodowe, narzędziowe) i dobrą jakość w rozsądnej cenie: https://nowoczesne-domki.pl/. To może być pomocna inspiracja i wartość w jednym.
-
-
Popularne tematy