lukman Napisano 21 września 2015 #1 Napisano 21 września 2015 Witajcie,Jestem w dziedzinie budowy/wykończenia domu trochę zielony, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.W załączniku znajduje się zdjęcie mojego podwieszanego sufitu w kuchni. Jest to płyta gipsowo kartonowa i w związku z otworem jaki pozostał, chciałem wstawić tam kratkę wentylacyjną.Wiadomo, że zostanie przestrzeń pomiędzy ową kratką i płytą i tu moje pytanie:W jaki sposób "dorobić" tej płyty, żeby przylegała do kratki? Czym wypełnić tę pozostałą przestrzeń?Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc!
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 22 września 2015 #2 Napisano 22 września 2015 a nie prościej dobrać kratkę do istniejącego otworu ???
Gość stach Napisano 22 września 2015 #3 Napisano 22 września 2015 Cytat a nie prościej dobrać kratkę do istniejącego otworu ??? Też bym tak zrobił, nawet gdyby trzeba było powiększyć nieco ten otwór do nowej, wybranej kratki.Oczywiście można - jak pisze lukman - "dorobić tej płyty", ale to roboty na trzy dni - no, nie całe, ale, aby wykonać następny etap "dorobienia", trzeba odczekać jakiś czas, aby wyschły materiały po poprzednich operacjach... No i na końcu malowanie - jeśli masz pozostałości farby po ostatnim malowaniu, to tylko okolice miejsca naprawy, jeśli nie - cały sufit
Gość stach Napisano 22 września 2015 #5 Napisano 22 września 2015 Cytat A funkcja tej kratki, to ? Oooo, to jest dobre pytanie ...
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 22 września 2015 #6 Napisano 22 września 2015 rewizja jakaśdo zasilacza halunów ?
Gość mhtyl Napisano 22 września 2015 #7 Napisano 22 września 2015 Na fotce widać, że tam była jakaś maskownica czy coś w tym stylu przykręcone.
Gość stach Napisano 22 września 2015 #8 Napisano 22 września 2015 Jak lukman tu luknie, to może się coś dowiemy...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się