kamilek-k1 Napisano 7 marca 2007 #1 Napisano 7 marca 2007 witam serdecznieodrazu na wstępie napiszę że jestem zupełnie zielony w sprawach działkowych,budowlanych itp ale mam nadzieję że juz niedługo )Ale przejde do rzeczyznalzłem bardzo fajną działkę rolną wiem tylko tyle że znajduje sie na niejgleba 3klasy jest takze na niej studnia z wodą najbliższe zabudowaniaznjadująsie ok 80metrów od tej działeczki .Bardzo prosiłbym o wskazówki odczego zacząc tak krok po kroczku żeby ją odrolnic albo inaczej w jaki sposóbmoge sie dowiedziec czy wogule bede mógł ja przekształcic z rolnej nabudowlana i jaie saw przybliżeniu koszty takiej operacji?? bardzo bym prosił o pomoc kogos kto juz to wszytsko przerabiał odpodstaw bo ja naprawde nawet nie wiem do jakiego urzedu mam sie wybrac napoczątek a bardzo zależy mi na czasieZ GÓRY DZIĘKIUJE I POZDRAWIAM WSZYTSKICH KTÓRZY MI POMOGĄ I OCZYWISCIE INNYCHTAKZE
Sławomir Napisano 8 marca 2007 #2 Napisano 8 marca 2007 Z tego, co wiem to zależnie od klasy gruntu, przekształcenia dokonuje gmina lub starostwo i ewentualnie określana jest opłata będąca opłatą za wyłączenie gruntu z produkcji rolnej.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się