dominik0722 Napisano 22 listopada 2014 #1 Napisano 22 listopada 2014 Witam forumowiczów jestem tu nowy i chciałem się przywitać, a teraz przejdę do sprawy, otóż stawiam komin w domu i na piętrze musiał bym wyciąć kawałek belki aby móc przejść dalej z pracą, tylko że mam obawy co do wycięcia tego kawałka, czy nic się nie stanie, na poniższym zdjęciu przedstawiam jak to wygląda:czerwony-ściany, brązowy-belki, niebieski-dodatkowa belka która została dodana, zielony-miejsce w którym bym chciał wyciąć kawałek belki
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 24 listopada 2014 #2 Napisano 24 listopada 2014 Z zamieszczonego opisu niewiele można się dowiedzieć. Jaka belka, jakie wymiary, co na górze i itd. Teoretycznie dołożony podciąg (niebieska linia) może zapewnić oparcie dla belek i umożliwić wycięcie fragmentu stropu, ale wszystko zależy od obciążeń i wytrzymałości użytych materiałów.
adam_50 Napisano 24 listopada 2014 #3 Napisano 24 listopada 2014 Panie Cezary Jankowski. Zastanów się Pan przed udzielaniem odpowiedzi podpisując się jako "Profesjonalista". Pomijając fakt, że Profesjonalista w ogóle nie powinien się wypowiadać w takim temacie na forum (ale to tylko moje zdanie).Tutaj "teoretycznie dołożona niebieska linia" NIE ZAPEWNIA oparcia belek.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się