Skocz do zawartości

Zmiękczacz wody

jarson

Recommended Posts

Napisano

Witam
Od kilku dni ma zamontowany w domu zmiękczacz wody INWATER LOGA SOFT 16 ale dopiero wczoraj go uruchomiłem i w związku z tym mam kilka pytań.
Wsypałem do niego soli włączyłem zasilacz do gniazdka, wszystko się uruchomiło, zaczął się odpowietrzać i gdy przyszedł czas na napełnianie zbiornika soli wodą on nalał sobie tylko troszkę wody na dnie. Czy tak to powinno wyglądać, że tej wody w tak dużym zbiorniku ma być tylko trochę na dnie??
Skąd będę wiedział kiedy mam dosypać soli?
Pomóżcie mi też w programowaniu sterownika.
Trzeba tam ustawić czas - chodzi tu o godzinę?
Dawkę soli jaką mam wprowadzić?
Trzeba też ustawić pojemność w metrach sześciennych i też nie wiem jaką wprowadzić?
Skąd będę wiedział że zmiękczacz działa prawidłowo, bo jak na razie jest włączony i zmienia się tylko czas na wyświetlaczu i nie słychać aby on coś robił.
Pomóżcie laikowi opanować i uruchomić prawidłowo to urządzenie.
Z góry wielkie dzięki.

Napisano
Wody powinno być 1/3 wysokości zbiornika, musisz zwiększyć czas napełniania solanki w ustawieniach, pojemność w m3 ustawiasz w zależności jaką masz twardą wodę, podaj jaką masz
Napisano
Cytat

Nie mam pojęcia jaką mam twardą wodę bo jeszcze jej nie badałem
A jak zwiększyć czas napełniania solanki??

musisz kupić specjalny płyn, a czas napełniana musisz sprawdzić w ustawieniach, zobacz do instrukcji
Napisano
Cytat

A sam uruchamiałem bo mój instalator nie miał na to czasu niestety

musisz zbadać twardość wody najpierw to jest punkt wyjścia

zanim kupisz ustaw najlepiej zakres 1,0 m3 do 3,0 m3 przy przyroście 0,1 m3
Napisano (edytowany)
Cytat

Zacznij od wykonania testu twardości wody.

Kupiłem test zbadałem wodę taką jaka leci już przez zmiękczacz i wyszło mi że mam bardzo twardą wode.

POMOCY, jak go teraz ustawić i co włączyć żeby dobrze działał?? Edytowano przez jarson (zobacz historię edycji)

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...