lamironi Napisano 14 sierpnia 2014 Udostępnij #1 Napisano 14 sierpnia 2014 Chciałbym za pomocą gładzi szpachlowej wyrównać ściany w piwnicy. Nigdy tego nie robiłem. Czy gładź szpachlowa nadaje się do tego celu?Jest to piwnica w starym bloku, i nie chodzi mi tylko o samo wygładzenie, wyrównanie powierzchni, ale zaklejenie różnych dziur. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 14 sierpnia 2014 Udostępnij #2 Napisano 14 sierpnia 2014 Cytat Chciałbym za pomocą gładzi szpachlowej wyrównać ściany w piwnicy. Nigdy tego nie robiłem. Czy gładź szpachlowa nadaje się do tego celu?Jest to piwnica w starym bloku, i nie chodzi mi tylko o samo wygładzenie, wyrównanie powierzchni, ale zaklejenie różnych dziur. O gładzi słyszałeś, ale żeby poczytać w necie do czego służy to już chyba czasu Ci brakło.Nie, nie nadaje się do tych celów, do równania i tynkowania jest inny materiał. Link do komentarza
Gość stach Napisano 14 sierpnia 2014 Udostępnij #3 Napisano 14 sierpnia 2014 Gładź szpachlowa - jak sama nazwa wskazuje - służy do wygładzania równej z grubsza powierzchni, a nie do zaklejania różnych dziur w ścianach Do zaklejania ścian stosuje się zaprawę wyrównującą, a potem można pomyśleć o gładzi....Jeśli w piwnicy jest sucho - i pewnie masz zamiar zrobić tam jakiś pokoik - zastosuj gładź cementową, np. REKORD Atlasa, nie wchodź w żadną gładź gipsową, żadne goldbandy, czy tp. Link do komentarza
lamironi Napisano 14 sierpnia 2014 Autor Udostępnij #4 Napisano 14 sierpnia 2014 A czy zastosowanie takiej gładzi szpachlowej (mam ok 10 worków, które są mi zbędne i albo je wyrzucę, albo tam wykorzystam) może spowodować jakieś szkody?Czy to można zużyć do tego celu (choć rozumiem nie jest to właściwe rozwiązanie)? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 14 sierpnia 2014 Udostępnij #5 Napisano 14 sierpnia 2014 Ta gładź jest jeszcze przydatna do użycia?Mam na myśli termin przydatności.Szkody to takie będą, że będziesz wszystko ponownie skrobał Jak masz worki z tą gładzią to poczytaj co tam na worku piszą, wtedy się dowiesz, że się nie na da. Link do komentarza
lamironi Napisano 15 sierpnia 2014 Autor Udostępnij #6 Napisano 15 sierpnia 2014 OK. Rozumiem. Muszę sprawdzić termin przydatności. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się