bazyl123 Napisano 9 marca 2014 #1 Napisano 9 marca 2014 WitamChcę kupić mieszkanie w nowym bloku 10 piętrowym, zastanawia mnie czemu ściany zewnętrze w garażu na poziomie -2 są chropowate i jakby czymś natryskowo pokryte. Oglądałem parę już inwestycji ale pierwszy raz widzę coś takiego. czy to nie jest jakieś maskowanie problemu ?Tak jest na wszystkich zewnętrznych ścianach garażu.http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=013aea2b76091c1b http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=013aea2b76091c1b
Gość mhtyl Napisano 9 marca 2014 #2 Napisano 9 marca 2014 Na Twoim miejscu skupił bym się na dobrych oględzinach mieszkania, a nie garażu.Garaż ma taką strukturę bo wykonawca poszedł na skróty, i zamiast gładkich ścian zostawił "nie dokończone".
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 9 marca 2014 #3 Napisano 9 marca 2014 Cytat Na Twoim miejscu skupił bym się na dobrych oględzinach mieszkania, a nie garażu.Garaż ma taką strukturę bo wykonawca poszedł na skróty, i zamiast gładkich ścian zostawił "nie dokończone". ale miejsce postojowe wykup na - 1lub sprawdź czy obiekt ma opłacone ubezpieczenie na okoliczność zniszczenia samochodu przez utopienie
bazyl123 Napisano 9 marca 2014 Autor #4 Napisano 9 marca 2014 Cytat ale miejsce postojowe wykup na - 1lub sprawdź czy obiekt ma opłacone ubezpieczenie na okoliczność zniszczenia samochodu przez utopienie Zostały tylko miejsca na -2.Ale tak na poważnie to nie chodzi o samochód tylko o trwałość całego budynku, czy postoji byz pęknięć conajmniej 50 lat.
animus Napisano 9 marca 2014 #5 Napisano 9 marca 2014 (edytowany) Cytat Zostały tylko miejsca na -2.Ale tak na poważnie to nie chodzi o samochód tylko o trwałość całego budynku, czy postoji byz pęknięć conajmniej 50 lat. To płyty ścienne ,widać je od góry nad rurami ,to tani tynk tylko natrysk.Ubezpieczyć się ,tyle możesz zrobić. Edytowano 9 marca 2014 przez animus (zobacz historię edycji)
bazyl123 Napisano 9 marca 2014 Autor #6 Napisano 9 marca 2014 Te jaśniejsze zdjęcie to poziom -1 a ciemniejsze -2.
animus Napisano 9 marca 2014 #7 Napisano 9 marca 2014 (edytowany) Cytat Te jaśniejsze zdjęcie to poziom -1 a ciemniejsze -2. To nie ma znaczenia ,tynki są takie same.Jedynie okresowe zalewanie wodą wchodzi w grę .Może "pociągnij za język "osoby już zamieszkujące ten dom, dlaczego nikt nie wynajmuje -2 . Edytowano 9 marca 2014 przez animus (zobacz historię edycji)
Gość mhtyl Napisano 9 marca 2014 #8 Napisano 9 marca 2014 Cytat Zostały tylko miejsca na -2.Ale tak na poważnie to nie chodzi o samochód tylko o trwałość całego budynku, czy postoji byz pęknięć conajmniej 50 lat. Kolego rozwaliłeś tym pytaniem Po tynkach i po dwóch fotkach ma ktoś stwierdzić czy budynek wytrzyma czy nie Różni magicy byli i zadawali dziwne pytania , ale Twoje jest na prawdę the best
bazyl123 Napisano 9 marca 2014 Autor #9 Napisano 9 marca 2014 Cytat Kolego rozwaliłeś tym pytaniem Po tynkach i po dwóch fotkach ma ktoś stwierdzić czy budynek wytrzyma czy nie Różni magicy byli i zadawali dziwne pytania , ale Twoje jest na prawdę the best Rozumiem że te zdjęcia nic nie mówią.Moje pytanie tylko brzmi czy te ściany są ok i tak ma być bo to fachowa robota i niema co się obawiać ?
Gość mhtyl Napisano 9 marca 2014 #10 Napisano 9 marca 2014 Cytat Rozumiem że te zdjęcia nic nie mówią.Moje pytanie tylko brzmi czy te ściany są ok i tak ma być bo to fachowa robota i niema co się obawiać ? Ale bez projektu nic nie można powiedzieć konkretnego, o ile było to robione zgodnie z projektem (raczej tak bo dzisiaj mało kto łakomił by się na oszczędności biorąc na siebie odpowiedzialność za kilkadziesiąt rodzin), jak dla mnie nie ma o co się bać.
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 9 marca 2014 #11 Napisano 9 marca 2014 zrób zdjęcia aparatem z lampą powiedzą więcejchoć zdecydowane nie wszystkomhtyl z tymi oszczędnościami to raczej byłbym ostrożny
Gość mhtyl Napisano 9 marca 2014 #12 Napisano 9 marca 2014 Cytat zrób zdjęcia aparatem z lampą powiedzą więcejchoć zdecydowane nie wszystkomhtyl z tymi oszczędnościami to raczej byłbym ostrożny Nie wątpię , że deweloperzy oszczędzają, ale na wykończeniówce, na konstrukcji to chyba , że jakiś idiota by się odważył "odchudzać" konstrukcję bloku gdzie będzie mieszkać sporo ludzi.Za komuny budowali materiału nie żałowali , znaczy się jak to było mówione "syp piach, lej wodę materiału nie żałuj" , a bloki stoją do dziś.
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 9 marca 2014 #13 Napisano 9 marca 2014 Cytat Nie wątpię , że deweloperzy oszczędzają, ale na wykończeniówce, na konstrukcji to chyba , że jakiś idiota by się odważył "odchudzać" konstrukcję bloku gdzie będzie mieszkać sporo ludzi.Za komuny budowali materiału nie żałowali , znaczy się jak to było mówione "syp piach, lej wodę materiału nie żałuj" , a bloki stoją do dziś. nie zawsze materiały są odchudzoneczasami czasna wykonanie jest odchudzony do - 40%znaczy nic zaplanowanebez ładu składu i do Dale to już moje osobiste zdanie o deweloperach .
Gość mhtyl Napisano 9 marca 2014 #14 Napisano 9 marca 2014 Cytat nie zawsze materiały są odchudzoneczasami czasna wykonanie jest odchudzony do - 40%znaczy nic zaplanowanebez ładu składu i do Dale to już moje osobiste zdanie o deweloperach . Co do skracania czasu technologicznego to i inwestorzy indywidualni skracają i domki jakoś się kupy trzymają.
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 9 marca 2014 #15 Napisano 9 marca 2014 co nie zmienia faktu iż i tak interesuje mnie zdjęcie poziomu -2ładnie się rozkładają cienie na tej posadzcea i sama ściana jak dla mnie wygląda interesująco
animus Napisano 9 marca 2014 #16 Napisano 9 marca 2014 (edytowany) Cytat co nie zmienia faktu iż i tak interesuje mnie zdjęcie poziomu -2ładnie się rozkładają cienie na tej posadzcea i sama ściana jak dla mnie wygląda interesująco A ten kawałek po prawej za slupemzabrakło tynku, albo odpadł bo te ściany są bardzo gładkie . Edytowano 9 marca 2014 przez animus (zobacz historię edycji)
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 9 marca 2014 #17 Napisano 9 marca 2014 zwykły natryskczasami jest to akcja ratunkowanie podobają mi się koloryzbyt dużo odcieni szarościale jak wiadomo - mam zboczenie zawodowejak nabędę uzasadnione podejrzenie to poproszę o namiar na klienta
bazyl123 Napisano 9 marca 2014 Autor #18 Napisano 9 marca 2014 (edytowany) Dzięki za odpowiedzi.Oto zdjęcie bardziej z bliska ścian na -1. Edytowano 9 marca 2014 przez bazyl123 (zobacz historię edycji)
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 9 marca 2014 #19 Napisano 9 marca 2014 (edytowany) bo podejrzenie oczywiście już zaposiadłem teraz brakuje mi tylko tego uzasadnienia -1 jest jednobarwneznaczy suche i nieciekawe- 2 jest obiektem mojego zainteresowaniaa przy okazji nie jest to jakaś piana ????na zdjęciu 3pod lustremwidoczne są 2 gwoździew beton to takich gwoździ i w ten sposób się nie wbije - proste jak ze sklepu z art metalowymi Edytowano 9 marca 2014 przez MTW Orle (zobacz historię edycji)
bazyl123 Napisano 9 marca 2014 Autor #20 Napisano 9 marca 2014 Cytat a przy okazji nie jest to jakaś piana ????na zdjęciu 3pod lustremwidoczne są 2 gwoździew beton to takich gwoździ i w ten sposób się nie wbije - proste jak ze sklepu z art metalowymi Nie dotykałem tej ściany, mi to wyglądało jakby ktoś z automatu rozbryzgał tynk cementowy i nie wygładził.Na -1 nie rzuciło mi się to tak w oczy, dopiero na -2 zacząłem się zastanawiać bo było bardziej szare ale też nie wszędzie, a może i ciemniej było.
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 9 marca 2014 #21 Napisano 9 marca 2014 pianę też się bryzga - i się nie gładzi se rośnieco do konstrukcji weź sobie na miejscu jakiegoś inspektora - niech obejrzy i się wypowieprzy okazji odbiór mieszkania zrobi jeżeli już wybrałeśa tym kolorkom na -2 chętnie bym się przyjrzał bliżejprzy okazji możesz wrzucić bezpośrednio na mojego mailazdjęcia z aparatu z lampą bez kompresji o ile będzie Ci się chciało
bazyl123 Napisano 10 marca 2014 Autor #22 Napisano 10 marca 2014 Mam nowe zdjęcia w dosłownie paru miejscach na -2 jest tak:I jedno zdjęcie z bliska.
animus Napisano 10 marca 2014 #23 Napisano 10 marca 2014 Cytat Mam nowe zdjęcia w dosłownie paru miejscach na -2 jest tak:I jedno zdjęcie z bliska. Strasznie gruba frakcja tego kruszywa w tym tynku brak odniesienia . Mogłeś wcisnąć tam pudełko zapałek.
bazyl123 Napisano 10 marca 2014 Autor #24 Napisano 10 marca 2014 (edytowany) Cytat Strasznie gruba frakcja tego kruszywa w tym tynku brak odniesienia . Mogłeś wcisnąć tam pudełko zapałek. Robiłem z 40 cm, na 17' ekranie wygląda jak 1:1 Edytowano 10 marca 2014 przez bazyl123 (zobacz historię edycji)
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 10 marca 2014 #25 Napisano 10 marca 2014 mnie się podobają 2 i 3uzasadniają podejrzenieadres już mam
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się