Skocz do zawartości

Magazyn - Jakie Wyposażenie

Ecorson

Recommended Posts

Napisano
Witam Wszystkich, Jestem właśnie w czasie budowy mojego pierwszego magazynu (z czego jestem dumny ;)) i chciałbym się zapytać Was o to jakie wyposażenie magazynu będzie najlepsze na początek ? Pomyślałem o wyposażeniu firmy Jungheinrich, bo wydają mi się godne zaufania. Proszę o Wasze zdanie na ten temat i inne polecenia icon_smile.gif
Napisano
Wiesz co, ja mam u siebie od początku zamontowane systemy JH i nie mogę o nich złego zdania powiedzieć. Wydaję mi się że jak już postawiłeś magazyn to nie masz co się bawić w półśrodki żeby później zmieniać. JH jest trwałe i nie ma problemu z serwisem.
Napisano
Cytat

Witam Wszystkich, Jestem właśnie w czasie budowy mojego pierwszego magazynu (z czego jestem dumny ;)) i chciałbym się zapytać Was o to jakie wyposażenie magazynu będzie najlepsze na początek ? Pomyślałem o wyposażeniu firmy Jungheinrich, bo wydają mi się godne zaufania. Proszę o Wasze zdanie na ten temat i inne polecenia icon_smile.gif

A cóż w tym magazynie będzie składowane?

bo chyba od tego trzeba zacząć
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Cytat

co będzie składowane i jaka powierzchnia, to są ważne pytania
Gość mhtyl
Napisano
Cytat

A cóż w tym magazynie będzie składowane?

bo chyba od tego trzeba zacząć

Cytat

co będzie składowane i jaka powierzchnia, to są ważne pytania

Kolego , Ty czytasz cały temat czy faktycznie jesteś jakiś niereformowalny?
Pytanie które zadałeś już padło post wcześniej, to tak gdybyś nie dowidział i nie doczytał.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Wykonujemy podciąg oraz trzpienie bramy garażowej. Belka jest długa ale we dwóch udaje nam się ją wciągnąć na górę. Kończymy zbrojenie oraz domykamy wszytko szalunkami. Całość jest gotowa do betonowania!    
    • Ja zrobiłem poziomo UD na podłodze i w nie wsadziłem CD co 60cm, na to tak samo UD, oczywiście CD przykręcone do ściany kolankowej na hakach w połowie i przy górnym UD. Łączył będę takim elastycznym profilem, z tego co szukałem robi go tylko Knauf. https://allegro.pl/oferta/profil-naroznikowy-elastyczny-knauf-100mm-5mb-12547494762 U Ciebie w zależności co będzie na ścianach, bo może być zwykły tynk, natomiast na ścianie kolankowej nie bardzo widzę inną możliwość jak płyta GK połączona takim profilem. Ale można po prostu zjechać płytą do samej do ściany kolankowej i zrobić połączenie ślizgowe z tynkiem. Wszystko zależy co planujesz na ścianach czy ścianie kolankowej. Ale podstawowy problem jest taki, że ten ostatni profil wcale nie jest tak nisko, płyta w "powietrzu" będzie około 30cm z tego co widzę i nie da się tego tak zostawić, czyli albo połączyć takim elastycznym profilem bezpośrednio z ze ścianą kolankową, czyli wywinąć profil pod kątem ~150° przykręcić go do murłaty i zjechać 2-3cm płytą do murłaty. Wtedy połączenie ślizgowe i na to już sama szpachla. Tylko z tego co widzę, płyta minie ścianę kolankową i ratuje Cię chyba tylko GK. Jak chcesz, zrobię Ci fotkę jak to u mnie wygląda, bo ten stelaż na ściance kolankowej jest u mnie jeszcze na wierzchu. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Witajcie,   Kontynuacja pytań dotyczących poddasza. Zacząłem walczyć z suchą zabudową GK. W związku z tym mam na ten moment pytania. Wieszaki na skosach robię w odstępie 40 cm - chyba powinno wystarczyć.   Pierwszy profil CD60 mam dość nisko - zdjęcie:     Jednakże na samym dole przy murłacie do czego powinienem przykręcić płytę GK finalnie? Potrzebuję tam jeszcze jakiegoś profilu na samym dole?   Kwestia góry i sufitu jest widoczna tutaj:     Jak ten skos połączy się z sufitem to jak powinienem zrobić te łączenie? Też jakieś specjalne profile na łączeniu skos-sufit powinienem zastosować?
    • mnie czeka coś podobnego...aczkolwiek w innym wydaniu kolejny raz, na sąsiedniej działce (własność mojej mamy) zainstalował sie w lasku bezdomny - materacyk, ubrania suszące się na sznurkach, oprócz tego butelki, puszki itd...rano znika, wraca po 20, jak już straż miejska nie pracuje. Policja za 1 razem (czerwiec) zbyła sąsiada, że może ten ktoś jest właścicielem tego terenu  Ale wyniósł się, kilka dni temu wrócił kawałek niżej. Wczoraj dostał ultimatum - jak do poniedziałku sam się nie wyniesie, to wszystko zniknie (pomijam już fakt, że sprawa była zgłoszona tutaj https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html ) Worki mam przygotowane i jutro pewnie pojadę do Pszoku (wątpię, żeby ostrzeżenia poskutkowały)  
    • Nie mam hydroizolacji właśnie i dawanie silikonów starcza tylko na 3-4 miesiące ponieważ robi się czarny i grzyb się osadza .Zerwałem Stary silikon i dokładnie wyczyściłem .Czyli co kupić fugę cementowa i dać tam to będzie najlepszy sposób ?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...