johnywalker Napisano 16 stycznia 2014 #1 Napisano 16 stycznia 2014 Witam, szukajka mi coś nie działa, więc jeśli się powtarzam, to proszę o przekierowanie do odpowiedniego wątku. Tak jak w temacie - na strop - teriwa czy prefabrykat - potrzebne spore rozpiętości.
Gość mhtyl Napisano 16 stycznia 2014 #2 Napisano 16 stycznia 2014 Te spore rozpiętości to jakie? chyba hali sportowej nie budujesz
Redakcja Napisano 27 stycznia 2014 #3 Napisano 27 stycznia 2014 Cytat Witam, szukajka mi coś nie działa, więc jeśli się powtarzam, to proszę o przekierowanie do odpowiedniego wątku. Tak jak w temacie - na strop - teriwa czy prefabrykat - potrzebne spore rozpiętości. Polecam:Stropy gęstożebrowe - zalety i wadyStropy z płyt prefabrykowanych - zalety i wadyJaki strop wybrać?
johnywalker Napisano 30 stycznia 2014 Autor #4 Napisano 30 stycznia 2014 Cytat Polecam:Stropy gęstożebrowe - zalety i wadyStropy z płyt prefabrykowanych - zalety i wadyJaki strop wybrać? Cześć, dzięki - już czytałem. A co do rozpiętości to mówię o 11 metrach. Gdzieś mam info, że są prefabrykaty które dają radę i sprawdzają się przy rozpiętościach nawet do 12 m (stropy typu smart chyba się nazywają) - ma to sens?
Jani_63 Napisano 30 stycznia 2014 #5 Napisano 30 stycznia 2014 W stropach gęstożebrowych rozpiętość belek może być do 11,2m (na zamówienie).W płytowych rozpiętości mogą być jeszcze większe.
johnywalker Napisano 31 stycznia 2014 Autor #6 Napisano 31 stycznia 2014 Cytat W stropach gęstożebrowych rozpiętość belek może być do 11,2m (na zamówienie).W płytowych rozpiętości mogą być jeszcze większe. A jakie rozwiązanie lepsze?
Jani_63 Napisano 31 stycznia 2014 #7 Napisano 31 stycznia 2014 Pod jakim względem?Wymagania stawiane stropom jednak trochę się różnią.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się