Demoneo Napisano 13 stycznia 2014 Udostępnij #1 Napisano 13 stycznia 2014 Czy w przypadku łączenia paneli z płytkami po łuku, jako pierwsze kładziecie panele, czy płytki? Link do komentarza
Gość stach Napisano 13 stycznia 2014 Udostępnij #2 Napisano 13 stycznia 2014 Najpierw kładłem płytki, chociażby z tego względu, że łatwiej jest dopasowywać panele do położonych wcześniej płytek, jako że panele są łatwiejsze w obróbce Płytki oczywiście razem z systemem listwy maskującej połączenie obu podłóg. Niektórzy styk pomiędzy płytkami i panelami wypełniają wkładką z korka, ale ja nigdy nie zdecydowałem się na takie poączenie, gdyż uważam, że pływające panele mają za małe "pole" do ruchów dylatacyjnych Link do komentarza
asiakamien Napisano 14 stycznia 2014 Udostępnij #3 Napisano 14 stycznia 2014 Najpierw płytki. W razie problemów z dopasowywaniem materiałów do siebie można łatwiej dociąć panele czy je ułożyć jeszcze raz niż płytki ;) 1 Link do komentarza
pause111 Napisano 22 lutego 2014 Udostępnij #4 Napisano 22 lutego 2014 dokładnie tak jak mówią przedmówcy, należy jako ostatni zostawić materiał dający możliwość regulacji i nadciągnięcia tego co nie jest idealne, a z płytkami bywa trudniej i także jestem zdania, że należy stosować listwę. Link do komentarza
PieceMans Napisano 23 kwietnia 2014 Udostępnij #5 Napisano 23 kwietnia 2014 Do płytek łatwej jet spotem dopasować panele,w odwrotnej kolejności mógłby być z tym problem. Daj znać jak postępują prace jeżeli wątek jest w dalszym ciągu aktualny. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się