malinpl Napisano 7 listopada 2013 Udostępnij #1 Napisano 7 listopada 2013 Witam,Ogrzewam dom kominkiem z rozprowadzonym ceipłym powietrzem, wodę ciepłą cały rok ogrzewam w bojlerze. Chcę zinstalować pompę ciepła fo ogrzewania wody myślałm o tej pompie:http://www.hewalex.pl/oferta/pompy-ciepla/...00k-23kw-1.htmlProszę o komentarz czy ta pompa to dobry wybór ? I jako, że nie znam nikogo kto ma zisnstalowaną taką pompę to czy jest to opłacalne w stosunku do bojlera elektrycznego ?z góry dzięki za pomoc.pozdrawiamTomek Link do komentarza
Jani_63 Napisano 7 listopada 2013 Udostępnij #2 Napisano 7 listopada 2013 Eksploatacyjnie jak najbardziej.Czyżbyś kompletnie nic nie wiedział o zasadzie działania takich urządzeń że zadajesz to pytanie?A co się tyczy Hewelka, to całkiem przyzwoity wyrób. Link do komentarza
malinpl Napisano 7 listopada 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 7 listopada 2013 Cytat Eksploatacyjnie jak najbardziej.Czyżbyś kompletnie nic nie wiedział o zasadzie działania takich urządzeń że zadajesz to pytanie?A co się tyczy Hewelka, to całkiem przyzwoity wyrób. Nie no czytałem tylko rozbieżność opinii mnie zaskakuje wieć chciałem tylko się utwierdzić ze to ma sens pozdrawiam Link do komentarza
Jani_63 Napisano 7 listopada 2013 Udostępnij #4 Napisano 7 listopada 2013 A możesz przytoczyć choć jedną opinię mówiącą o tym że grzanie CWU bezpośrednio prądem jest ekonomiczniejsze w eksploatacji niż grzanie przy pomocy PCi do CWU. Link do komentarza
PieceMans Napisano 20 listopada 2013 Udostępnij #5 Napisano 20 listopada 2013 Najpierw poczytaj wiele wątków w tym dziale,które dotyczą właśnie pompy ciepła,natomiast potem podaj budżet jaki posiadasz na ten cel,na jej zakup. Wtedy pomożemy i doradzimy. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 20 listopada 2013 Udostępnij #6 Napisano 20 listopada 2013 Co Ty masz z tym budżetem?Pisze przecież wyraźnie jaki model chce kupić, więc doradź jak coś wiesz na jej temat bez zaglądania do jego portfela. Link do komentarza
bajbaga Napisano 20 listopada 2013 Udostępnij #7 Napisano 20 listopada 2013 (edytowany) Cytat Co Ty masz z tym budżetem? Jak to co ma - deficyt. Dlatego szuka .......... Edytowano 20 listopada 2013 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
pawel-ek Napisano 24 stycznia 2014 Udostępnij #8 Napisano 24 stycznia 2014 (edytowany) Witam. Wskazane przez Ciebie urządzenie jest dosyć dobrym produktem. Wiele firm oferuje teraz tego typu termodynamiczne podgrzewacze wody, jedne są droższe inne tańsze. Wybierz taki, który będzie odpowiadał Ci cenowo, oraz odznaczał się jak najlepszą sprawnością. Osobiście polecam tego Hewalexa jak i np. Atlantic. Edytowano 9 lutego 2014 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się