-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Ale kocioł ten sam. Ja mam ustawione podłogowe na kotle, bo nie mógłbym zejść poniżej 40°C, więc czy to są tak jak w moim przypadku grzejniki z bardzo dużym zapasem, czy podłogówka, to nie ma to znaczenia, zasada jest ta sama. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Albo piana Pur. Nie wiem co będzie za 20 lat, ale na obecną chwilę nie zdecydował bym się na wełnę. Jestem mega zadowolony z Pur. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Dwa różne tematy grzejniki a ogrzewanie podłogowe
-
U mnie Termet chodzi non stop na grzejnikach, rachunki razem z CWU są na poziomie 900zł/miesiąc teraz zimą na 100m2 ocieplonego domu w ~90%. Temperatura zadana średnio 36°C. Uważam że kocioł gazowy dla komfortu użytkownika jak i samego kotła powinienem pracować bez przerw. Da się to zrobić na moim przykładzie. Nie jest to skomplikowane jak opisują użytkownicy, a z całym szacunkiem dla serwisantów, albo nie umieją tego zrobić, ale po prostu mają na to wywalone, a jest to proste jak drut, prościej chyba nie dało się tego zrobić. Natomiast ja nie mam żadnego sterownika, mam, ale niezamontowany, bo uważam że Termet ma na tyle dobre sterowanie mocą sam w sobie, że sterownik jest przynajmniej dla mnie zbędny. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Audyt energetyczny mam w projekcie do budowy domu więc nie będę robić nie potrzebnie. Wodę do grzania podłogówki na 60-65 stopni ustawić? Był to serwisant Termet , przy okazji przeglądu kotła pozmieniał ustawienia pieca. Czy ja teraz jestem sama bez serwisu przywrócić pełną moc kotła ? Stwierdził że mała moc wystarczy na dom 50 m ale według mnie na ,, głupi rozum” woda wtedy się dłużej grzeje. Czy dobrze to rozumiem? Sąsiadka ma dom 110 m takie samo ogrzewanie , także używa wodę do kąpieli jak ja ma rachunki 300-400 zł. Drugi sąsiad dom 82 m rachunki koło 350 zł a nie ponad 800…. Juz tyle fachowców tu było każdy ustawia inaczej…
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się