19 godzin temu, kolanko17 napisał:A przez internet nie możesz zakupić tego produktu?
Ja widziałem go teraz na ceneo.
Na Ceneo jest jedna oferta dot. ACRYL-PUTZ® RV13 RENOVA ze słabą dostępnością. To tylko tylko jeden sklep, z bardzo długim terminem realizacji i wcale nie znaczy, że ma naprawdę ten towar na stanie (znana praktyka). Dla mnie wyznacznikiem jest oficjalny sklep https://www.sniezka.pl/sklep/ gdzie nie ma takiego produktu. Jeśli nie ma go u źródła, to jak mam go zamówić? Mnie interesuje wariant zamówienia do lokalnej hurtowni lub sklepu budowlanego (ale tam nie mają niczego takiego w swoim katalogu).
Być może to jest (@mhtyl) wirtualny produkt, który nie istnieje (badanie rynku?) lub falstart.
@Eksperci Śnieżka Uprzejmie proszę o wyjaśnienie. Jesteśmy w trakcie remontu i o krok od zamówienia tynków do naszego mieszkania.
Na chwilę obecną pozostaje Knauf Super Finish Sheetrock, który w swoim składzie posiada: węglan wapnia, muskowit, wodna dyspersja polimerów, dodatków i wody. Nie jest to tani produkt, ale skład wygląda dobrze i nie jest to kolejny tynk gipsowy. Polimery, no cóż, znak czasów, jakieś uszlachetniacze muszą być, bo ludzie oczekują nowoczesności.
Niestety w sklepach budowlanych widzę tylko Knauf Super Finish bez "Sheetrock" i mam wątpliwości czy to ten sam produkt. Będę starał się to wyjaśnić u producenta i jak coś zamówię prawdziwego Sheetrock'a.
Skoro na chwile obecną RV13 RENOVA odpada, skupmy się na Sheetrock. Czy ktoś ma wyrobione zdanie na temat tego produktu i może potwierdzić jego właściwości jeśli myśleć o nim jako alternatywie dla tynku mineralnego?
Oczywiście chodzi o wykończenie wnętrza mieszkania.
Pozdrawiam,
Marceli