aklime Napisano 16 lipca 2013 Udostępnij #1 Napisano 16 lipca 2013 (edytowany) Witam!Mam dwa wjazdy na działkę. Jeden legalny, wg planów. Drugi z konieczności, bo...1) Wydano mi pozwolenie na budowę garażu wolnostojącego,2) garaż zablokował drogę szambiarce do szamba - (szambo wg planów),3) szmbiara inaczej nie zjedzie. jak nie zjedzie to nie sięgnie do szamba,4) kanalizacji nie ma, w planach pewnie też nie istnieje.Wjazd jest z drogi wojewódzkiej :/Jaka jest droga legalizacji takiego wjazdu i czy jest to możliwe?Jeszcze się nie dowiadywałam w urzędach, aż się boję ruszyć temat :/ Edytowano 16 lipca 2013 przez aklime (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Sławomir Napisano 17 lipca 2013 Udostępnij #2 Napisano 17 lipca 2013 Formalnie to droga trudna i kosztowna. Decyduje o możliwości wykonania zjazdu zarządca drogi, a zgłoszenie zamiaru budowy z reguły kończy się kontrola na miejscu i tu pojawia się problem ..... i puki co lepiej tematu nie ruszać. 1 Link do komentarza
Elise Napisano 18 lipca 2013 Udostępnij #3 Napisano 18 lipca 2013 Cytat Formalnie to droga trudna i kosztowna. Decyduje o możliwości wykonania zjazdu zarządca drogi, a zgłoszenie zamiaru budowy z reguły kończy się kontrola na miejscu i tu pojawia się problem ..... i puki co lepiej tematu nie ruszać. No właśnie i ja taką kontrolę miałem. Nie polecam... Link do komentarza
kalumet Napisano 18 lipca 2013 Udostępnij #4 Napisano 18 lipca 2013 zawsze można zadzwonić do zarządcy drogi nie podając dokładnej lokalizacji i zapytać się o procedury związane z budową ( nie zalegalizowaniem ) zjazduna pewno będzie potrzebny projekt od jakiś 350 do kilku tysięcy, zależy na jakiego projektanta się trafiopłata za zajęcie pasa drogowegoopinia z policjii najważniejsze czy oni pozwalają wybrać miejsce zjazdu czy oni wskazują konkretne miejscealbo czekać na remont drogi i twierdzić, że zjazd w tym miejscu istniał od zawszegorzej jak droga była niedawno remontowana i porobili sąsiadom zjazdy Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się