sosek Napisano 1 lipca 2013 Udostępnij #1 Napisano 1 lipca 2013 Długo z żoną zastanawialiśmy się z czego zrobić taras i po namyśle wybór padł na drewno egzotyczne - bangkirai . Taras jest zadaszony poliwęglanem. Wszystko by było dobrze gdyby nie muchy które ganiają się i nie pozwalają na normalne użytkowanie . Zastanawiam się co je zwabia do nas , ostatnio przyszedł mi do głowy pomysł że może olej do tarasu, ma ktoś jakieś pomysły jak pozbyć się tych much ? Link do komentarza
retrofood Napisano 1 lipca 2013 Udostępnij #2 Napisano 1 lipca 2013 Kup to i postaw gdzieś z bokuhttp://www.globol.pl/produkt,55,pl.htm Link do komentarza
sosek Napisano 1 lipca 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 1 lipca 2013 Cytat Kup to i postaw gdzieś z bokuhttp://www.globol.pl/produkt,55,pl.htm Na dworzu będzie działać ? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 1 lipca 2013 Udostępnij #4 Napisano 1 lipca 2013 jaskółki - naturalny pogromca much ...spryskać (trzeba rozcieńczyć ) lub pomalować ściany MUSZAKIEM. Można go kupić w zwykłym sklepie. Na jakieś 4-5 tygodni spokój ( stosuje się go często w pomieszczeniach chowu zwierząt i jest również nieszkodliwy dla ludzi Link do komentarza
retrofood Napisano 1 lipca 2013 Udostępnij #5 Napisano 1 lipca 2013 Cytat Na dworzu będzie działać ? Będzie, tylko nie ze 100% skutecznością i nie tak długo. U mnie na 40 m2 we wnętrzu, przez 4 miesiące nie uchowały się nawet muszki owocówki.Potem nie wiem, bo nadszedł listopad. Link do komentarza
sosek Napisano 3 lipca 2013 Autor Udostępnij #6 Napisano 3 lipca 2013 W ubiegłym roku używałem Red Top na muchy, nałapało się tego co nie miara ale na tarasie były nadal :(Pytałem w sklepie o " muszaka" ale nikt nie słyszał , wujek google też . Link do komentarza
sosek Napisano 17 lipca 2013 Autor Udostępnij #7 Napisano 17 lipca 2013 Cytat Będzie, tylko nie ze 100% skutecznością i nie tak długo. U mnie na 40 m2 we wnętrzu, przez 4 miesiące nie uchowały się nawet muszki owocówki. A więc nie działa :( , używałem jako stojącą wersję i wiszącą . Opakowanie nie naruszone termin przydatności też był ok. Kupiłem dwuskładnik , zamierzam wymalować tym elementy drewniane .....zobaczymy jak na to zareagują . Link do komentarza
wielki szu Napisano 26 lipca 2013 Udostępnij #8 Napisano 26 lipca 2013 Cytat A więc nie działa :( , używałem jako stojącą wersję i wiszącą . Opakowanie nie naruszone termin przydatności też był ok. Kupiłem dwuskładnik , zamierzam wymalować tym elementy drewniane .....zobaczymy jak na to zareagują . Próbuj Może coś zdziała. Nie widzę innego sposobu jak walka preparatami. Kwestia znalezienia skutecznego który da radę tym muchom. Link do komentarza
Sławko0 Napisano 29 sierpnia 2017 Udostępnij #9 Napisano 29 sierpnia 2017 W moich rejonach dużo osób używa oprysku na muchy reset strong. Wystarczy tylko opryskać wokół działki, bądź w Twoim przypadku tarasu rozrobiony preparat i to wystarczy Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się