mitko2002 Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #1 Napisano 2 stycznia 2013 WitamChciałbym dokonać kapitalnego remontu starego drewnianego domu. Moim planem jest wymiana dachu, okien oraz powiększenie fundamentów(dobudowanie jednego pomieszczenia). Nie wiem jak sie do tego zabrać chodzi mi tu o sprawy urzędowe, papierkowe, zgłoszenia, pozwolenia, gdzie mam sie udać na sam początek? Link do komentarza
retrofood Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #2 Napisano 2 stycznia 2013 Referat budownictwa, Urząd Gminy. Link do komentarza
mitko2002 Napisano 2 stycznia 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 2 stycznia 2013 a orientujesz się +/- jak długo trzeba czekać na pozwolenia aby móc rozpocząć remoncik? Link do komentarza
retrofood Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij #4 Napisano 2 stycznia 2013 Jak dla pozwolenia na budowę. Weź warunki zabudowy i rozglądaj się za konstruktorem, żeby projekt zrobił. Link do komentarza
Bochum80 Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij #5 Napisano 3 stycznia 2013 (edytowany) Papierki na gminie i starostwie - tydzieńProjekt rozbudowy od pomiarów, poprzez konsultacje do odbioru - trzy tygodniePozwolenie na rozbudowę od momentu złożenenia - trzy tygodnie W sumie ze wszystkim zamknąłem się w prawie dwa miesiące. Teraz zaczynam bieganie za kredytem Lokalizacja - Gliwice powiatEdit - zapomniałem, że zacząlem od geodety i zrobienia mapek do celów projektowych - czas około miesiąca czyli w sumie zeszło mi trzy miechy Edytowano 4 stycznia 2013 przez Bochum80 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się