Skocz do zawartości

Wycena robocizny za fundament

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie wszystkich.
Z żoną bedziemy budować dom na wiosnę 2013 roku. Jest to projekt Milena 2 o pow.122m pow użytk + 32m garażu z Dobrych Domów tu link do stronki z projektem
http://www.dobredomy.pl/projekt/milenaII. Mam takie pytanie odnosnie fundamentów, a mianowicie czy moglibyście zerknąć na wycene za robocizne za fundamenty, gdyż ekspertem w tym temacie nie jestem;)
Ławy fundamentowe - 4620 zł
Stopy fundamentowe - 200 zł
Ściany fundamentowe (bloczek betonowy) + izolacja przeciwwilgoci - 3000zł
Płyta betonowa parteru + poziomy kan - 1300 zł
Z góry wielkie i duże dziękuje wszystkim którzy będą mieli chwilke żeby coś naskrobać;)
Napisano
Widzisz co do kosztów murów to można wylicz z małym błędem ale jeżeli chodzi o fundamenty to tu jest jedna wielka niewiadoma.Bo może okazać się ,że i 50 tys wtopisz w ziemie bo będziesz miał takie a nie inne warunki gruntowe.
Napisano
Mhtyl widze że nie tylko mi się spać nie chce;) A odnosnie gruntu to jak kopaliśmy i wierciliśmy doły na ogrodzenie tymczasowe to było ok 30-40cm ziemia a potem już żółty piach zbity i twardy tak do ok 70cm.( wiertnica dała rade). tak więc myśle że nie jest najgorzej z terenem;) pozdro
Napisano
Jak jest piach to źle nie jest ,powiedziałbym że jest dobrze icon_biggrin.gif Ale ostatnie słowo co do fundamentów należeć powinno do architekta adaptującego projekt.
Napisano
Panowie powiem tak jeżeli potrzeba rysunki do bardziej szczegółowej analizy kosztów robocizny tych fundamentów to oczywiście jestem w stanie je wrzucić tutaj. Jeśli to pomoże. Mi najbardziej chodzi o to czy cena podana przez firme oczywiscie cena robocizny jest powiedzmy dobra czy za wysoka a może za niska.
Napisano
Rafale - cena to nie wszystko - najlepiej zapytaj sie firmy gdzie jeszcze robiła - podjedź popytaj i sam oceń.
Fundamenty to poważna sprawa - więc nie ma co oszczędzać - a i beton radzę brać z betoniarni.
A przy tej wielkości to dość odrobinkę wygórowana cena. Generalnie za bloczek cena to ok 3 zł/szt wymurowania
  • 4 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Witam serdecznie wszystkich.
Z żoną bedziemy budować dom na wiosnę 2013 roku. Jest to projekt Milena 2 o pow.122m pow użytk + 32m garażu z Dobrych Domów tu link do stronki z projektem
http://www.dobredomy.pl/projekt/milenaII. Mam takie pytanie odnosnie fundamentów, a mianowicie czy moglibyście zerknąć na wycene za robocizne za fundamenty, gdyż ekspertem w tym temacie nie jestem;)
Ławy fundamentowe - 4620 zł
Stopy fundamentowe - 200 zł
Ściany fundamentowe (bloczek betonowy) + izolacja przeciwwilgoci - 3000zł
Płyta betonowa parteru + poziomy kan - 1300 zł
Z góry wielkie i duże dziękuje wszystkim którzy będą mieli chwilke żeby coś naskrobać;)

dla mnie i tak drogo ja moge zrobic jako wykonawca wycene

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...