Dragon Napisano 4 października 2006 Udostępnij #1 Napisano 4 października 2006 Witam !Budujemy domek według projektu typowego Wawrzyn z pracowniArcheton w Krakowie. 3 października 2005 roku wbiliśmy po razpierwszy łopatę w naszą działkę o pow. 661m2.Dzisiaj, 4 października 2006 mijał więc 1 rok i 1 dzień naszej budowyi mamy domek w stanie surowym otwartym, szykujemy się dozimowania, a od wiosny wykańczamy...Załączam kilka aktualnych zdjęć.Pozdrawiam Link do komentarza
Dragon Napisano 4 października 2006 Autor Udostępnij #2 Napisano 4 października 2006 Witam raz jeszcze!Porównując moje zdjęcie z rysunkiem na stroniepracowni Archeton można zauważyć drobne różnice.To są oczywiście zmiany w projekcie, o którychzapomniałem wspomnieć.A więc do projektu typowego wprowadziliśmy zmiany:- zlikwidowaliśmy balkony z lewej i prawej strony na poddaszu, pozostał tylko balkon od frontu nad wejściem,- z tyłu budynku zlikwidowaliśmy taras i wyjście na niego, dzięki czemu powiększyliśmy kuchnie, a w niej wykroiliśmy małą spiżarkę,- na poddaszu większy pokój zmniejszyliśmy i wejście na balkon frontowy jest ze wspólnego przedpokoju, oba pokoje z prawej strony są jednakowe,- połączyliśmy kuchnie z salonem, teraz rozdzielone są tylko małą scianką zasłaniającą meble kuchenne, wejscie do kuchni i salonu jest wspólne, ale szersze (150cm) i chyba nie będzie tam drzwi.- w kominie w dużym pokoju wymurowane są dodatkowe kanały do rozprowadzenia ciepłego powietrza z kominka na poddasze,- pod podłogą salonu ułożona została rura (100mm) doprowadzająca powietrze do kominka.Po za tym drobne zmiany są w konstrukcji więźby dachowej, według projektu był problem - kolizja więźby z nadprożami nad drzwiami i oknembalkonowym. Według projektu ściany (25cm) miały być murowane z cegły kratówki, my murowaliśmy z maksów (29cm) i wymiary budynku trochę sąinne niż w projekcie.Jeśli to kogoś interesuje, mogę podesłać parę rysunków ze zmianami.Pozdrawiam. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się