odziez-hit Napisano 19 lipca 2012 #1 Napisano 19 lipca 2012 Witam wszystkich forumowiczów i liczę na wyrozumiałość i pomoc z Waszej strony.Wybrałam projekt domu Margo http://www.archipelag.pl/projekty-domow/ma...mp;SearchForm=1Wydaję się praktyczny i przy dzisiejszych cenach dość tani w realizacji.Kierownik budowy zaproponował mi użycie YTONG-a 48 jako ścianę jednowarstwową ( bez docieplenia )Kompletnie nie znam się na budowaniu i ufam kierownikowi tym bardziej ,że jest to człowiek z polecenia moich znajomych.Jednak chciałabym Was zapytać co sądzicie o bloczkach ytong a w szczególności o grubości 48 cm.interesują mnie wszystkie za i przeciw.Dodatkowo za robociznę murarze chcą 20.000- co sądzicie?Bardzo proszę o Wasze opinie.PozdrawiamJoanna
odziez-hit Napisano 20 lipca 2012 Autor #2 Napisano 20 lipca 2012 Nic ?Wiem,że temat był wałkowany setki razy ale chciałabym poznać opinie tych którzy mieszkają/budują i opiszą swoje spostrzeżenia.pozdrawiam
Gość mhtyl Napisano 20 lipca 2012 #3 Napisano 20 lipca 2012 Był i jest wałkowany Ja mam z ytonga 36,5 i jestem zadowolony a 48 jest jeszcze lepszy. Wykonawcy też cenę ustalają w zależności w jaki materiale robią ,w ytongu rzeźbi się dosłownie,nie trzeba jakiś wyrafinowanych narzędzi do obróbki jego.Co masz na myśli te 20000 tys za jaka robociznę?
odziez-hit Napisano 20 lipca 2012 Autor #4 Napisano 20 lipca 2012 Dziękuję za odpowiedź mhtyl.Cieszę się,że w końcu odpowiedział ktoś, kto użytkuje ytong-a.Wiele wpisów i opini na zasadzie kiepski bo lepsza ceramika lub inne technologie do mnie nie przemawiają.Ciekawa jestem jak się mieszka w domu bez docieplenia,czy jesteście zadowoleni,czy budowalibyście po raz kolejny z ytong-a itp.20 tys to za robociznę sso.Pozdrawiam
Gość mhtyl Napisano 21 lipca 2012 #5 Napisano 21 lipca 2012 Cytat Dziękuję za odpowiedź mhtyl.Cieszę się,że w końcu odpowiedział ktoś, kto użytkuje ytong-a.Wiele wpisów i opini na zasadzie kiepski bo lepsza ceramika lub inne technologie do mnie nie przemawiają.Ciekawa jestem jak się mieszka w domu bez docieplenia,czy jesteście zadowoleni,czy budowalibyście po raz kolejny z ytong-a itp.20 tys to za robociznę sso.Pozdrawiam Znam kilku co też mają postawione domy z ytonga i se chwalą. Tak prawdę mówiąc to o drugiej budowie nie ma mowy a jak miałbym stawiać drugi domek to postawiłbym bym go z ytonga energo.Tak też myślałem ,że za sso ale abyś nie była rozczarowana co do frontu robot to pytaj o wyszczególnienie jakie prace w wchodzą w sso.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się