Ładna działka za niewielką cenę
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez PiterFreide · Napisano
Jako zwykły widz zainteresowałem się tekstem o wykorzystaniu keramzytu w produkcji bloków budowlanych PUSTAKÓW CZAMANINEK AKU K5. Bardzo interesujące jest to, że głównym materiałem jest właśnie keramzyt — ekologiczny i lekki wypełniacz, który otrzymuje się z gliny w temperaturze 1200°C. Pokazuje to, jak ważne staje się połączenie technologiczności i naturalności we współczesnym budownictwie. Podoba mi się, gdy producenci wyjaśniają procesy w prosty i zrozumiały sposób, pokazując, że za jakością stoi nauka i doświadczenie. -
Przez podczytywacz · Napisano
W tym aneksie kuchennym planujesz kuchenkę gazową czy elektryczną? I co to za budynek? -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Przede wszystkim trzeba ustalić czy w tym budynku w ogóle dopuszczalne jest stosowanie okapu z wentylatorem. Bo to już wentylacja mechaniczna, zaś wygląda to tak, że w budynku jest wentylacja grawitacyjna. Jeżeli przewidziano zaś grawitacyjną, to zastosowanie nawet włączanego tylko okresowo okapu lub innego wentylatora wspomagającego wentylację jest niedopuszczalne ze względu na przepisy prawa. Część kominiarzy patrzy na to przez palce, ale taka instalacja nie powinna przejść odbioru kominiarskiego. -
Po co chcesz ciągnąc tą rurę aż do tej "starej kuchni"? Ja bym zakończył tą rurę w miejscu Sver1 i tam podłączyłem wentylator do tych dwóch pomieszczeń. Tylko miedzy nimi musiała by być jakaś kratka aby powietrze miedzy nimi mogło przepływać. Są wentylatory bardzo ciche i takiego bym szukał. Można nawet ustawić działanie jakąś czasówką.
-
koszt wyrównania na 100% przekroczy ci kwotę 60 tyś. Tyle co najmniej to będzie kosztował mur oporowy wysokości ponad 2 m. Bo nie możesz sobie wyrównać i spadku zrobić na sąsiedniej działce.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się