Skocz do zawartości

Stara wanna

Recommended Posts

Napisano
Jak postąpić, jeżeli nie chcę wyrzucać starą wannę, ale chcę miec nową wannę? Mam starą wanne zabudowaną, dlatego nie chcę psuć niczego w łaźence. Czy jest jakieś dobre rozwiązanie?
Napisano

moze to:

84-big-1-1308037110.jpg

Jak nie wyjdzie to to:
niektorzy_wanne_wykorzystuja.jpg

a jezeli wanna ma wartośc sentymentalna to to:

t_kanapa_wanna_129.jpg

icon_mrgreen.gif

Napisano
Cytat

Jak postąpić, jeżeli nie chcę wyrzucać starą wannę, ale chcę miec nową wannę? Mam starą wanne zabudowaną, dlatego nie chcę psuć niczego w łaźence. Czy jest jakieś dobre rozwiązanie?

A co prima aprilis?
Tak nowa wannę przywieś za pomocą liny do sufitu nad starą wanną kup drabinę i będziesz do niej wchodził po drabinie ,będzie to piętrowa wanna.
Napisano
Chyba nie ma innego sposobu jak wymontowanie starej wanny. Można w sumie ją odnowić kupując specjalną emalie do wanien ale na długo ona nie wystarczy.
Napisano
Cytat

Wymontowanie wanny to zdecydowanie najlepszy sposób,nie widzę innego rozwiązania. Co prawda można wstawić nową wanne w starą i dać zabudowę,ale ciężar będzie zbyt duży.

Nie koniecznie.Obecnie stosuje się rozwiązanie pokazane na zdjęciu nr 1. Na starą żeliwna lub emaliowana wannę nakłada się nową akrylową,która nie jest ciężka i nadaje się do użytku od zaraz.
Gość mhtyl
Napisano
Cytat

Nie koniecznie.Obecnie stosuje się rozwiązanie pokazane na zdjęciu nr 1. Na starą żeliwna lub emaliowana wannę nakłada się nową akrylową,która nie jest ciężka i nadaje się do użytku od zaraz.

Tylko pytanie za ile?Widziałeś jakie są ceny icon_eek.gif za takie pieniądze kupię spokojnie nową wannę i co prawda nie praktykowałem tego ale nie wierzę ,że te wanny idealnie pasują do każdej wanny.A co do użytku od zaraz to nie widzę przeciwwskazań do użytkowania nowej ,ile trwa zamontowanie nowej wanny wraz z panelem bocznym?
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Bez tego spokojnie da sie obejść,ale jeżeli coś wymieniamy w łazience,czy to kabine czy płytki- zawsze trzeba liczyć się z lekką "demolką",to raczej nieuniknione. Odnośnie pomysłu wanny w wannie dalej nie jestem przekonany,poczekajmy na więcej opinii.
Napisano
Może warto rozejrzec sie za wanną o identycznych wymiarach. Nie trzeba wtedy za wiele rozbudowywać, tylko ją wymontować. Ewentualnie poszukać w internecie informacji jak można odnowić starą, innego rozwiązania nie widzę.
Napisano
Autor tematu nie zdradzil czy obawia sie demolki. Coś czuje ze chodzi o to ze szuka oszczednosci... i nie tej glazury co ja ma polozona by ja po demontazu polozyc. Niemniej mysle ze najlepiej wypienic a glazure jakos podobna da sie na pewno dobrac. Teraz wybor jest ogromny.
  • 4 miesiące temu...
Napisano
Odnowienie starej wanny da efekt niedługotrwały. Prędzej czy później zapadnie decyzja o wymianie, dlatego myślę, że najlepiej jest zrobić to od razu. Niestety wymiana wiąże się z delikatnym nieporządkiem, tego nie da się obejść. Jedynym pocieszeniem może być fakt o dobrym efekcie końcowym

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...