kriszielony Napisano 30 listopada 2011 #1 Napisano 30 listopada 2011 witam,Złożyłem dokumentu u głównego inspektora nadzoru budowlanego, że zakończyłem budowę- oddali podbity dziennik. Dzisiaj chciałem zacząć zmieniać prąd z budowlanego na " normalny " ale dowiedziałem się, że potrzebuję zaświadczenie ze starostwa lub urzędu miejskiego, że zakończyłem budowę - czy to normalne bo wcześniej nie wiedziałem że muszę jeszcze kogoś informować ? proszę o informacje
Gość adiqq Napisano 30 listopada 2011 #2 Napisano 30 listopada 2011 w moim przypaku musiałem czekać 21dni - nie było sprzeciwu ze strony PINB i po 21 dniach dostałem zaświadczenie że dom jest odebrany. Dopiero z tym dokumentem idziesz do energetyki zmieniać prąd z budowlanego na normalnyto normalna procedura
kriszielony Napisano 30 listopada 2011 Autor #3 Napisano 30 listopada 2011 Cytat w moim przypaku musiałem czekać 21dni - nie było sprzeciwu ze strony PINB i po 21 dniach dostałem zaświadczenie że dom jest odebrany. Dopiero z tym dokumentem idziesz do energetyki zmieniać prąd z budowlanego na normalnyto normalna procedura Ja odczekałem 21 dni i odebrałem dziennik z PiNB z wpisem że zakończni roboty i odebrano ale czy jeszcze mam gdzieś to zgłosic np do straży pożarnej czy do jakegoś starostwa ?
Gość adiqq Napisano 30 listopada 2011 #4 Napisano 30 listopada 2011 ja mam osobne pismo że PINB nie wyraża sprzeciwu i budynek jest odebrany. Żeby go dostać, to składałem osobny wniosek - zaraz po upływie tych 21 dni. Pismo bardzo ważne, wymagają go np. banki(jak jest budowa na kredyt) i był potrzebny do UM do zameldowania.
Tanie-Grzanie Napisano 17 stycznia 2012 #5 Napisano 17 stycznia 2012 Racja,to pismo o który m mowa powyżej jest bardzo ważne i przyda Ci się w kilku instytucjach jak chociażby bank czy Urząd Miasta.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się