ziom12368 Napisano 14 października 2011 #1 Napisano 14 października 2011 Witam w swoim domu posiadam spory kawałek ceramiczny płytek z połsykiem ( na podłodze) . Mam problem cała ta podłoga mi sie brudzi czyszcze ja płynami itd.. ale zostaja ogromne smugi które bardzo widac i brzydko to wygląda. Więc mozecie mi powiedziec czym takie płytki myć? ps. W internecie znalazłem cos takiego co o tym myślicie--Przecieraj podłogę wełnianą szmatką i myj wodą z dodatkiem płynu do naczyń i kilkoma kroplami środka nabłyszczającego (takiego jak do zmywarek do naczyń), dzięki któremu będzie jeszcze ładniej błyszczała. Jeśli brud zebrał się w szczelinach chropowatych płytek, weź twardą szczotkę i czyść mydłem, dopóki brud nie zejdzie. Bardzo brudną szoruje się gorącą wodą z dodatkiem detergentu i amoniaku (1 łyżka amoniaku na 1 litr wody).
Etka Napisano 14 października 2011 #2 Napisano 14 października 2011 Uważam, że płytki na wysoki połysk to wogóle jest kiepski pomysł. no chyba, że ktoś lubi sprzatać. Jak jeszcze mieszkałam w bloku miałam łazienkę w granatowych kaflach na wysoki pomysł. Tragedia, po jednym prysznicu łazienka wyglądała jakby była ze 3 miesiące nie sprzątana. Skułam tą łazienkę po roku. Mat, mat i jeszcze raz mat. 1
ziom12368 Napisano 14 października 2011 Autor #3 Napisano 14 października 2011 Cytat Uważam, że płytki na wysoki połysk to wogóle jest kiepski pomysł. no chyba, że ktoś lubi sprzatać. Jak jeszcze mieszkałam w bloku miałam łazienkę w granatowych kaflach na wysoki pomysł. Tragedia, po jednym prysznicu łazienka wyglądała jakby była ze 3 miesiące nie sprzątana. Skułam tą łazienkę po roku. Mat, mat i jeszcze raz mat. ahhha a co myslsz o sposobie czyszczenia co napisałem wcześniej??
Etka Napisano 16 października 2011 #4 Napisano 16 października 2011 Znalazłam na jakimś forum odnośnie amoniaku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=3440Ja nie używałam amoniaku , więc nic nie mogę powiedzieć na ten temat. Ale żeby pozbyć się smug takich z kurzu budowlanego używałam wody z octem. Działa.Pozdrawiam. 1
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 17 października 2011 #5 Napisano 17 października 2011 Cytat Znalazłam na jakimś forum odnośnie amoniaku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=3440Ja nie używałam amoniaku , więc nic nie mogę powiedzieć na ten temat. Ale żeby pozbyć się smug takich z kurzu budowlanego używałam wody z octem. Działa.Pozdrawiam. Oferta HG Polska jest w każdym supermarkecie budowlanym.Konkretnie chodzi o TEN preparat.Alternatywa - drugi produkt od lwej firmy Knauf BauprodukteMam takie przebłyski w pamięci, ze podobny temat był poruszany na tyn forum przy okazji zabezpieczania gresu. 1
Glazurnik_Rotberg Napisano 20 października 2011 #6 Napisano 20 października 2011 Zgadzam się z Etką w 100%. Z praktyki wiem, że często najprostsze sposoby są najlepsze - odwiedź mój blog. W tym przypadku ocet okazuje się niezawodny
ziom12368 Napisano 22 października 2011 Autor #7 Napisano 22 października 2011 Zdecyduje sie na zakup tego HG CZYSTA, BŁYSZCZĄCA PODŁOGA zobaczymy co z tego wyjdzie
Etka Napisano 22 października 2011 #8 Napisano 22 października 2011 Cytat Zdecyduje sie na zakup tego HG CZYSTA, BŁYSZCZĄCA PODŁOGA zobaczymy co z tego wyjdzie Daj znać jak wypróbujesz. Ciekawa jestem czy "zadziała".
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 26 października 2011 #9 Napisano 26 października 2011 Cytat Daj znać jak wypróbujesz. Ciekawa jestem czy "zadziała". I fotki poproszę przed i po.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się