Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Może ktoś miał taki problem. Otóż chcę wymienić pokrycie z blachy płaskiej na rąbek (również na rąbek) na dachu z lukarną (którą chcę ocieplić razem z resztą budynku). Dach z wiatrownicą wystawałby wtedy o dodatkowe ok 21 cm od szczytu (obecnie równo dach się kończy ze ścianą). Wielu wykonawców mi mówiło, że najpierw powinienem ocieplić lukarnę (bo potrzebne jest wcięcie już w ocieplenie) oraz przy ścianach szczytowych (aby wiatrownice się zgrywały). Problem polega na tym, że nikt nie przyjdzie i nie zrobi takiej małej, punktowej roboty. Zastanawiam się teraz czy najpierw ocieplić budynek a dopiero później wymieniać pokrycie dachowe. Jednak nie wiem jak by elewatorzy ułożyli ocieplenie na lukarnie. Tuż przed zakładką blachy dachu na ścianę czy od razu aż do blachy i jak to później zdjąć i wykończyć.
-
Witam z mężem na lato zastanawiamy się nad budową domku prefabrykowanego z firmy deltax ale ciężko jest znaleźć jakąś opinie o tej firmie czy ktoś miał już z nią do czynienia ? Jak budują domy ? Pisałam z jedną osoba i mówiła że jest zadowolona jedynie co to musiała zrobić w niektórych miejscach wylewkę bo była lekko krzywa lecz za takie pieniądze jest zadowolona z domku i jak na razie dobrze się mieszka ....
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez sk: a co w przypadku gdy mamy płytę fundamentową opartą na palach? wykonawca twierdzi, że wystarczy ocieplenie płyty od góry, a więc spód płyty będzie na hydroizolacji, chudym betonie i piasku, bez ocieplenia od dołu. Podobno nie da się go ułożyć mając palowanie -
Rozmowy Dociekliwego Inwestora z Majstrem Guru. Majster prosto i zrozumiale tłumaczy, a Inwestor zadaje coraz bardziej dociekliwe pytania... Tym razem przedstawia wszystkie rodzaje fundamentów pod dom jednorodzinny. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/fundamenty-i-piwnice/a/19998-jakie-sa-rodzaje-fundamentow-pod-dom-jednorodzinny
-
I to zmienia sytuację, Dziękuję.
-
-
Popularne tematy