23natalia Napisano 5 października 2011 #1 Napisano 5 października 2011 witam bardzo prosze o pomoc czytam i czytam strony na internecie ale wlasciwie nic nie znalazlami dalej nic nie wiem chcialam wybudowac domek 77m kw (projekt TAROT ) prosty dom z uzytkowym poddaszemdziałke mam ogrodzona bez mediów (trzeba by było podciagnac wode oraz prąd), zamierzam wziasc kredyt max 200 000 tys firma z Krakowa podała wycene stanu surowego około 100 tys w stanie deweloperskim 150 tys (robocizna + materiał) i pytanie da was czy faktycznie moga zmiescic sie w tej kwocie czy po rozpoczeciu budowy okaze ze nie ma szans (zakres budowy: fundamenty okna drzwi wejsciowe sciany dach ocieplenie itp )? jesli wykonczyli by za 150 tys to za reszte jest szansa ze dokoncze dom ?piec+ grzejniki 10 tyssciany wystarczy pomalowac bo bedzie polozona gladz podłogi panele sprzet + meble mamy czy jest cos co na pewno pochłonie jeszcze kasy ? PROSZĘ O POMOC L_44_Oferta_wstepna_murowany_Kros_System__2_.pdf L_44_Oferta_wstepna_murowany_Kros_System__2_.pdf
Gość gawel Napisano 5 października 2011 #4 Napisano 5 października 2011 No nie wiem Artur jakoś tak nie mam wątpliwości wiesz jakbym ja prosił o paradę wysiliłbym się na jakaś poradę czy przynajmniej przywitał , a nie zapodał link do firmy juz nawet nie wiem o co tu ze zwariowaniem chodzi. Jeżeli już się podaje link firmy to może poprosić o referencje i doświadczenia.
23natalia Napisano 6 października 2011 Autor #5 Napisano 6 października 2011 witam bardzo przepraszam ze sie nie przywitałampo prostu potrzebuje porady i pomocy ludzi którzy bardziej niz znaja sie na budowie domu tylko tyle..
Barbossa Napisano 6 października 2011 #6 Napisano 6 października 2011 Koleżankocena nie powala, w granicach 1910 PLN/m2 pu za stan developerski to nie kosmosdołożyłbym do min. 15 centów styro na elewację (najlepiej w cenie), poprosił o określenie parametrów okienoraz o wycenę kotła gazowego i grzejników, chyba, że nie chcą tego robić, to znajdź kogoś innego, niech to dośpiewawtedy ważne są punkty styku obu wykonawcówswoją drogą bierzesz niezależnego szeryfa?jak nie to lepiej tak :-)i niech on na to luknie
23natalia Napisano 6 października 2011 Autor #7 Napisano 6 października 2011 dzieki za odp ;)własnie nie mam kogos sie poradzic w stanie deweloperskim jest:fundament elewacja ocieplenie okna instalacje wewnetrzne centrralne bez kotła i grzejników tynki sciany
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się