Barbossa Napisano 4 października 2011 #1 Napisano 4 października 2011 wiem, że może miejsce trochę nie pasujące na ten temat, ale może jakaś dyskusja i porady z tego powstaną, jak temat ugryźć, m.in. ku przestrodzeotóż pewna prężna spółdzielnia mieszkaniowa wpadła na genialny pomysłwbiła do czaszek części (większości?) niezbyt zorientowanych mieszkańców budynku wielorodzinnego, że istniejąca w budynku instalacja gazowa jest beba - nie ma sensu tego utrzymywać, konserwować itp - jeżeli przejdą na zasilanie kuchenek butlami gazowymi to na tym zyskają, bo to tańsze i wygodniejsze rozwiązanie, firma, która by te butle dostarczała, wtachałaby butlę na wskazane piętro (czyli max 4) wręcz z uśmiechem na ustach i to za freeten innowacyjny program spółdzielnia wdrożyła już z sukcesem w 2-3 innych budynkach (na ok 140 posiadanych w swych zasobach), przy czym ta rewolucja technologiczna dotyczy budynków, w których nie ma liczników gazowych na każdy lokal osobno, a prawdopodobnie też nawet na budynekznalazła się jednak banda niewdzięcznych wichrzycieli, zacofańców, którzy najchętniej chodziliby za stodołę (ino takiej w okolicy niet ), którzy chcieli zatrzymać tę rewolucję technicznąprostesty nie przyniosły rezultatu, sąd (sic!) poparł prospołeczne działanie spółdzielni, czyli, jako niewzruszony znawca tematu (bez uznania argumentów, bodajże bez opinii jakiegokolwiek biegłego) odrzucił pozew o działanie spółdzielni na szkodę wichrzycieliobecnie jest to zaskarżone do drugiej instancji (lub złożona kasacja, tego nie wiem, ale mogę się szczegółów dowiedzieć)zbierane są opinie zainteresowanych służb (np strażacy) i dostawców (z tego co wiem, jest gaz miejski (?), ale, że położenie miejscowości, w której rzecz się dzieje jest takie a nie inne - ma być za rok, dwa gaz od przyjaciół moskali, ba gazownia chyba chciała zamontować liczniki)słuchając tego, jak to na siłę spółdzielnia chce wprowadzić zaściankową szlachtę i resztę pospólstwa w XXI w, oferując im nowoczesne technologie zasialnia kuchenek gazowych (na szczęście ogrzewanie jest centralne sieciowe) to mi się robi niedobrze,a wszystko to, po to, aby ulżyć tej biednej spółdzielni i zdjąć z jej spracowanych barków problem utrzymania instalacji gazowej we właściwej kondycji technicznej, aby nie mieć problemu z niewdzięcznymi spółdzielcami, którzy często zakręcają grzejniki i dogrzewają się kuchenkami gazowymi, bo nie stać ich na łożenie na coa to wszystko w byłym wojewódzkim mieście!ot koorwa XXIw
edwl Napisano 16 października 2011 #2 Napisano 16 października 2011 Cytat a to wszystko w byłym wojewódzkim mieście!ot koorwa XXIw Nie bądź taki... Zdradź nazwę tego miasta. Przecież to niezwykle nowatorski i postępowy pomysł z tymi butlami
retrofood Napisano 16 października 2011 #3 Napisano 16 października 2011 Cytat a wszystko to, po to, aby ulżyć tej biednej spółdzielni i zdjąć z jej spracowanych barków problem utrzymania instalacji gazowej we właściwej kondycji technicznej, Bo się pewnie strasznie narobili dotąd przy utrzymaniu tej dotychczasowej instalacji..
Barbossa Napisano 17 października 2011 Autor #4 Napisano 17 października 2011 Cytat Nie bądź taki... Zdradź nazwę tego miasta. Przecież to niezwykle nowatorski i postępowy pomysł z tymi butlami ta miejscowość na miarę XXIw to Suwałki Cytat Bo się pewnie strasznie narobili dotąd przy utrzymaniu tej dotychczasowej instalacji.. o tak, pieścili te rurki jak swoje armatki
Sepro Napisano 30 października 2011 #5 Napisano 30 października 2011 Cytat o tak, pieścili te rurki jak swoje armatki I się zużyły
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się