piotr111 Napisano 17 września 2011 Udostępnij #1 Napisano 17 września 2011 Witam,zostało mi styropianu do ocieplania domu 10 cm,czy moge go użyc do ocieplenia pod wylewke,czy są jakieś przeciwskazania? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 września 2011 Udostępnij #2 Napisano 17 września 2011 Cytat Witam,zostało mi styropianu do ocieplania domu 10 cm,czy moge go użyc do ocieplenia pod wylewke,czy są jakieś przeciwskazania? No raczej są,bo styro do ocieplenia jest miękki a do podłogi pod wylewkę twardy.Każdy ma swoje przeznaczenie. Link do komentarza
autorushd Napisano 18 września 2011 Udostępnij #3 Napisano 18 września 2011 bez przesady Legalett kładzie taki styro pod płytę fundamentową Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 18 września 2011 Udostępnij #4 Napisano 18 września 2011 Cytat bez przesady Legalett kładzie taki styro pod płytę fundamentową Tylko,że płyta jest zbrojona solidnie,ogrzewana (bo chyba o niej piszesz) i o wiele grubsza aniżeli zwykła posadzka."Zwykła " posadzka potrafi siąść ,rzadko bo rzadko ale zdarza się. Link do komentarza
autorushd Napisano 18 września 2011 Udostępnij #5 Napisano 18 września 2011 Oczywiście ze jest zbrojona, a co za problem położyć siatkę zbrojeniowa na ten styro i zalać? To raczej normalne postępowanie Styro wytrzyma, w sumie w/w firma daje eps100 pod budynki o wadze 300ton Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 18 września 2011 Udostępnij #6 Napisano 18 września 2011 Cytat Oczywiście ze jest zbrojona, a co za problem położyć siatkę zbrojeniowa na ten styro i zalać? To raczej normalne postępowanie Styro wytrzyma, w sumie w/w firma daje eps100 pod budynki o wadze 300ton Eps100 z tego co mi wiadomo jest tzw twardy i daje się go w posadzkę. Link do komentarza
JacekW81 Napisano 18 września 2011 Udostępnij #7 Napisano 18 września 2011 Cytat Witam,zostało mi styropianu do ocieplania domu 10 cm,czy moge go użyc do ocieplenia pod wylewke,czy są jakieś przeciwskazania? A może by tak oddać do sklepu? Link do komentarza
vega1 Napisano 18 września 2011 Udostępnij #8 Napisano 18 września 2011 albo w dach? Link do komentarza
autorushd Napisano 18 września 2011 Udostępnij #9 Napisano 18 września 2011 Spokojnie możesz dać w podłogę. A czy eps 100 jest twardy? Zależy do czego. Do płyty bym tego nie dał. Kolega z FM dzwonił do producentów i jednoznacznie mu to wybili z głowy. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 18 września 2011 Udostępnij #10 Napisano 18 września 2011 Cytat Spokojnie możesz dać w podłogę. A czy eps 100 jest twardy? Zależy do czego. Do płyty bym tego nie dał. Kolega z FM dzwonił do producentów i jednoznacznie mu to wybili z głowy. No widzisz każdy ma swoje przeznaczenie,piotr111 pisał o wylewce ale nie sprecyzował co ma na myśli bo może to być ślepa jak również gotowa i uważam (może się mylę) że pod ślepą można dać ten cieplejszy ale pod gotową to powinien być ten 100. Link do komentarza
autorushd Napisano 18 września 2011 Udostępnij #11 Napisano 18 września 2011 Faktycznie mało danych. Ja opisałem jak ja zrobiłem. Nie wiedziałem ze można inaczej Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się