Henka Napisano 30 sierpnia 2011 #1 Napisano 30 sierpnia 2011 Witam,Szukam pomocy w wyborze welny mineralnej. Na rynku jest sporo produktow, a ich opisy dla laikow malo co mowia. Interesuja mnie przede wszystkim energooszczednosc oraz mozliwie "pro-eko". Cena oczywiscie tez Pozdrawiam,Henka
eRzecznik Adam Sztabach Napisano 30 sierpnia 2011 #2 Napisano 30 sierpnia 2011 Witam, może na początek co chce Pani ocieplić wełną?Jeżeli chodzi o ekologiczne i energooszczędne aspekty polecę użycie wełny mineralnej firmy Knauf Insulation.Produkowana jest ona w technologi ECOSE- czyli z odnawialnych surowców. Jest także przyjemniejsza w montażu, gdyż nie sypię się, jest bezzapachowa oraz nie mamy uczucia swędzenia. Dzięki zastosowaniu systemu dwuwarstwowego może zaoszczędzić Pani nawet do 30% energii.
Barbossa Napisano 30 sierpnia 2011 #3 Napisano 30 sierpnia 2011 Cytat ........ Dzięki zastosowaniu systemu dwuwarstwowego może zaoszczędzić Pani nawet do 30% energii. banzai30% energii w stosunku do niczego daje nic
eRzecznik Adam Sztabach Napisano 30 sierpnia 2011 #4 Napisano 30 sierpnia 2011 Chodzi o zaoszczędzenie nawet 30% do ogrzania powierzchni zagospodarowania.
Barbossa Napisano 30 sierpnia 2011 #5 Napisano 30 sierpnia 2011 aaa, te 30% powierzchni wypychasz wełną, stąd oszczędność, tak
eRzecznik Adam Sztabach Napisano 30 sierpnia 2011 #6 Napisano 30 sierpnia 2011 Nie chodzi o 30% powierzchni tylko zastosowanie systemu dwuwarstwowego- izolacja wełną o grubości 20 cm między krokwiami, 10 cm pod nimi oraz położenie paroizolacji. Pamiętając przy tym o wykonaniu wentylacji. Jest to system polecany przez wiele firm, ponieważ gdybyśmy zsunęli wszystkie krokwie razem, może się okazać że nawet 1/6 powierzchni dachu nie jest docieplona. Dlatego Knauf Insulation proponuje dwuwarstwowe systemy izolujące również krokwi dzięki czemu nie pojawią się mostki termiczne.
Barbossa Napisano 30 sierpnia 2011 #7 Napisano 30 sierpnia 2011 okno ale co jak krokwie mają 16 centów, co wtedy no i ciągle drąży mnie te 30%
eRzecznik Adam Sztabach Napisano 30 sierpnia 2011 #8 Napisano 30 sierpnia 2011 Cytat okno ale co jak krokwie mają 16 centów, co wtedy no i ciągle drąży mnie te 30% W tym wypadku należałoby nabić łaty na krokwie i w ten sposób powiększymy je o dodatkowe 6 cm.Mam nadzieję że dobrze rozumiem pytanie?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się