-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Jak nie będzie wpisu w dzienniku budowy to próby dochodzenia jakiegokolwiek odszkodowania od geodety będzie skrajnie trudne. Bo sąd przede wszystkim zbada dokumenty. A w dokumentach po pomyłce nie będzie śladu. -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Instalacja podłogowa działa zupełnie normalnie. Przynajmniej w kwestii możliwości uzyskania właściwego przepływu i różnicy temperatury pomiędzy zasilaniem i powrotem. Ale pisałem wczoraj, że tu należałoby podnieść temperaturę na zasilaniu. Wtedy temperatura części podłogi wzrośnie. W efekcie zwiększy się ilość oddawanego ciepła i wzrośnie temperatura w pomieszczeniu. Bez podniesienia temperatury zasilania podłoga mocniej grzać nie będzie. Na razie pozostaje przywrócić poprzedni przepływ i podnieść temperaturę na tyle, na ile jest to obecnie możliwe. Skoro w pomieszczeniu ma być jeszcze grzejnik to docelowo niedostateczna moc cieplna podłogówki nie będzie problemem. -
Są dwie księgi wieczyste, ale nie znalazłam nic gdzie byłyby zapisy czy mapki jak to ma wyglądać. Z tego co powiedziała druga właścicielka wiem, że jest 47 % moje a 53% jej. Podwórko podzielone wg drugiej właścicielki "umownie". Tak podzieliła, że z jednej strony zagrodziła wyjazd z posesji na drogę. Chciałabym zrobić tam remont. Czytałam na temat pomocy "czyste powietrze", może coś z tego uda sie pozyskać. Zupełnie się na tym nie znam i nie wiem od czego zacząć.
-
4 wkręty do drewna.
-
Aby uzyskać wyższy komfort cieplny i bardziej efektywne ogrzewanie podłogowe w większym pomieszczeniu, szczególnie w tym z dwiema ścianami zewnętrznymi, korzystnym rozwiązaniem jest zastosowanie dwóch oddzielnych pętli grzewczych. Jedna z nich tworzy tzw. strefę brzegową, a druga ogrzewa pozostałą część pokoju. Takie podejście pozwala precyzyjnie dogrzać miejsca narażone na największe straty ciepła. Doprecyzujmy, co pan tam ma.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts