rvitek Napisano 17 lipca 2011 #1 Napisano 17 lipca 2011 Bedąc w okolicy Krynicy Zdrój widzialem kwietniki w formie zwierzat, kosze kwiatow.Ubolewam bo nie zrobiłem fotki z bliska,z jakich to jest kwiatow itd.Jesli moze jest fachowiec na tym forum to b.prosze o rade jak to wykonac i pielegnowac.
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 18 lipca 2011 #2 Napisano 18 lipca 2011 Witam serdecznie,Rzeźby kwiatowe coraz częściej pojawiają się w miastach jako oryginalne sezonowe ozdoby.Niestety są nietrwałe i wymagają częstej pielęgnacji - podlewania i przycinania.Stworzenie takiej rzeźby również nie jest ani proste ani szybkie. Podstawą jest metalowy stelaż, wypełniony podłożem owiniętym w agrowłókninę - zapobiega to wymywania ziemi.Dobór roślin ograniczony jest nie tylko fantazją twórcy ale również wytrzymałością, wielkością i wymaganiami roślin.Bardzo często do rzeźb kwiatowych wykorzystuje się kwitnące: bratki, niecierpki nowogwinejskie, begonie wieczniekwitnące, szałwie błyszczące, miniaturowe surfinie i pelargonie, niskie aksamitki i wiele wiele innych...a z roślin o ozdobnych liściach: kocanki włochate, komarzyca, rojniki, rozchodniki.Bardzo często wykorzystuje się również bukszpan wieczniezielony.PozdrawiamPaweł RomanowskiRedaktor serwisu zielonyogrodek.pl
rvitek Napisano 18 lipca 2011 Autor #3 Napisano 18 lipca 2011 Cytat Witam serdecznie,Rzeźby kwiatowe coraz częściej pojawiają się w miastach jako oryginalne sezonowe ozdoby.Niestety są nietrwałe i wymagają częstej pielęgnacji - podlewania i przycinania.Stworzenie takiej rzeźby również nie jest ani proste ani szybkie. Podstawą jest metalowy stelaż, wypełniony podłożem owiniętym w agrowłókninę - zapobiega to wymywania ziemi.Dobór roślin ograniczony jest nie tylko fantazją twórcy ale również wytrzymałością, wielkością i wymaganiami roślin.Bardzo często do rzeźb kwiatowych wykorzystuje się kwitnące: bratki, niecierpki nowogwinejskie, begonie wieczniekwitnące, szałwie błyszczące, miniaturowe surfinie i pelargonie, niskie aksamitki i wiele wiele innych...a z roślin o ozdobnych liściach: kocanki włochate, komarzyca, rojniki, rozchodniki.Bardzo często wykorzystuje się również bukszpan wieczniezielony.PozdrawiamPaweł RomanowskiRedaktor serwisu zielonyogrodek.pl Serdecznie dziekuje za szybka odpowiedz,mysle ze sobie poradze jestem na emeryturze i lubie takie wyzwania zwlaszcza w ogrodzie.
edwl Napisano 31 lipca 2011 #4 Napisano 31 lipca 2011 Cytat Serdecznie dziekuje za szybka odpowiedz,mysle ze sobie poradze jestem na emeryturze i lubie takie wyzwania zwlaszcza w ogrodzie. To poprosimy o zdjęcie gotowego dzieła
KAROI Napisano 7 sierpnia 2011 #5 Napisano 7 sierpnia 2011 Właśnie, sporo czasu już minęło. Rzeźba chyba już gotowa!
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 25 sierpnia 2011 #7 Napisano 25 sierpnia 2011 Zaczekajmy jeszcze trochę. Myślę, że od pomysłu do realizacji musi upłynąć trochę czasu. Wydaje mi się, że na efekty powinniśmy poczekać ...do wiosny 2012.PozdrawiamPaweł Romanowski
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się