maniuś-maniek Napisano 14 lutego 2011 Udostępnij #1 Napisano 14 lutego 2011 czy biura nieruchomości z którymi mieliście do czynienia spełniły wasze oczekiwania?co wam się podobało a co was zniechęciło?czy agent wiedział gdzie znajduje się działka którą chce wam sprzedać?zlokalizowaliście profesjonalizm?a co z fachową wiedzą? Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 15 lutego 2011 Udostępnij #2 Napisano 15 lutego 2011 z tym z którego skorzystaliśmy- tak. Z biura kupiliśmy działkę. Pokrótce było to tak. Biuro A. (nawet polecone przez znajomego) - duże mające siedziby w paru miastach. I pewnego dnia telefon od agentki że pokaże nam super działkę, że (uwaga!) możemy ją kupić okazyjnie, bez prowizji (to podobno niedopuszczalne zachowanie agenta biura). Działkę pojechaliśmy zobaczyc (wzieła nas tam w niedzielę, po cichu) ale sprawa wydawała nam się podejrzana. Działka super. Lokalizacja idealna, prostokącik, media, cena przystepna .... to co jest grane? Ano, grane było to że przez działkę ma biec potencjalnie projektowany gazociąg. I póki co mozna sobie na niej wybudować budę dla psa. Bo pozwolenia na budowę działka nie dostanie. I nie było problemem dowiedzieć się tego w urzędzie. Pani agentka liczyła na naiwnych.... podobno z pracy wyleciała. (uwaga na podejrzane okazje)Biuro drugie- tu już podam nazwę http://www.acre.pl/. Bardzo profesjonalna obsługa, panie doskonale zorientowane w przepisach itp, wszystkie papiery sprawdzone, świetny kontakt, jasne zasady. Małe biuro które szczerze polecam. Link do komentarza
kalumet Napisano 15 lutego 2011 Udostępnij #3 Napisano 15 lutego 2011 1 nie2 zejście z prowizji z 3,66% na 2% załatwienie wszystkich formalności z wiązane z zakupem działki brak ogłoszenia na MLS Polska trzeba było się przypominać3 tak, w trawie leżała reklama, która i tak na nic się zdała ponieważ najpierw dogadaliśmy się ze sprzedającą co do ceny4 nie5 raczej ciężkowcześniej korzystałem z paru innych biur, które szukały nam działkitylko udawały, że szukają dla nas działkiod żadnego biura nie dostaliśmy żadnej ofertysami wyszukiwaliśmy ofertygdybym miał możliwość to kupiłbym działkę bez pośredników Link do komentarza
Marek Kos Napisano 19 października 2011 Udostępnij #4 Napisano 19 października 2011 niestety nie jestem zadowolony ze współpracy z biurem nieruchomości! brak osób kompetentnych i chętnych do pomocy! Link do komentarza
jeanette_v Napisano 31 grudnia 2011 Udostępnij #5 Napisano 31 grudnia 2011 Mój agent był tak nieuprzejmy, że nawet jak go bardzo poprosiłam, żeby mi nie łaził po domu w buciorach (tak, jakieś pozlepiane gliną) to udawał, że nie słyszy, a prowizje miał takie kosmiczne i tak sformułowaną umowę, że po całym dniu czytania zorientowałam się o co tak naprawdę chodzi, że podziękowałam przez telefon, żeby już nie oglądać tej twarzy.. A słyszałam, że teraz zdziera konkurencyjne oferty ze słupów...Człowiek-demolka. Link do komentarza
budownicza1 Napisano 7 grudnia 2013 Udostępnij #6 Napisano 7 grudnia 2013 Moi nowi sąsiedzi kupowali przez biuro, mówią, ze po raz kolejny szukaliby sami , bo byłoby szybciej i sprawniej. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się