Skocz do zawartości

Parapety

amkada

Recommended Posts

Napisano
Proszę o poradę. Zastanawiam się nad zakupem parapetów z mieszanki mączki marmurowej i żywicy. Jak sprawują się w użytkowaniu? Czym różnią się od marmurowych parapetów?
Napisano
Są prawie .... z marmuru - prawie ... robi zawsze różnice.
Producenci i sprzedawcy zachwalają to jak cholerka.
Mnie też nachodzi by do swojego domku takie cósik zakupić ... Ale czy sie zdecyduję - tego jeszcze nie wiem.
Na razie obserwuję .... icon_smile.gif
Napisano
Ja też chętnie skorzystałabym z porady nt parapetów- z marmuru czy konglomeratu? Różnica w cenie jest duża, w wygladzie też, a jak w użytkowaniu?
Napisano
Witam,

u siebie mam parapety z marmuru. Powiem tak: wygląda bardzo fajnie, utrzymać czystość - no cóż, wystarczy przetrzeć od czasu do czasu. Nie kładźcie napojów na takie parapety. Albo jak stawiacie to na talerzykach, żeby nie wylać. Cholerstwo strasznie pije wodę, a potem doczyścić się nie da. Mam taką plamę na schodach przez jedną ekipę właśnie icon_sad.gif

Pozdrawiam!
Napisano
Cytat

Witam,

u siebie mam parapety z marmuru. Powiem tak: wygląda bardzo fajnie, utrzymać czystość - no cóż, wystarczy przetrzeć od czasu do czasu. Nie kładźcie napojów na takie parapety. Albo jak stawiacie to na talerzykach, żeby nie wylać. Cholerstwo strasznie pije wodę, a potem doczyścić się nie da. Mam taką plamę na schodach przez jedną ekipę właśnie icon_sad.gif

Pozdrawiam!

Ja myślałam stawiać doniczki z kwiatkami i nie wiem, czy nie będzie się marmur rysować? Albo ścierać?
Napisano
Cytat

Ja myślałam stawiać doniczki z kwiatkami i nie wiem, czy nie będzie się marmur rysować? Albo ścierać?

Nie wydaje mi się. Z resztą, jak postawisz doniczkę to nie będziesz nią zbytnio jeździć po parapecie. Tylko z wodą uważaj, tak jak napisałem.

Pzdr! icon_smile.gif
Napisano
Witam Wszystkich na forum:) Moja znajoma ma taki parapety z marmuru i jest bardzo zaodwolona. Co do rys to trzeba po prostu uważać, nie zalewać wodą ani nie przesuwac doniczek. Tak to wygląda bardzo elegancko.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...