gosia60 Napisano 30 stycznia 2011 Udostępnij #1 Napisano 30 stycznia 2011 Witam.Udalo nam sie kupic meble lazienkowe drewniane w bardzo atrakcyjnej cenie.Pozostal problem plytek.Nie moge sie zdecydowac na kolor i wzor.Mozecie cos podpowiedziec? Link do komentarza
Merreta Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij #2 Napisano 31 stycznia 2011 A w jakim kolorze te meble? jaki to rodzaj drewna? i jak dużą masz łazienkę? Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 1 lutego 2011 Udostępnij #3 Napisano 1 lutego 2011 drewno ci będzie pasowało do bardzo wielu płytek. Zalezy czy jasne czy ciemne. Ja mam na dole łazienkę w odcieniach jasnego beżu i do tego mam ciemne meble w kolorze wenge. Ładnie to wygląda. http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/dalia-izolda-wood płytki mam z tej kolekcji. Z kolei jesli drewno jasne, to beż niebardzo. Znajomi mają ładnę łazeinke w zieleniach z meblami w kolorze ciepłego orzecha. z tych płytek http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/bambus-bambo Nie łączyłabym drewna z zimnymi kolorami, niebieskim, szarym, raczej ciepłe- beże, brązy, zielenie, z Paradyża te mi się też zawsze podobały i tez pasują do drewna http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/nelia-nil Link do komentarza
gosia60 Napisano 2 lutego 2011 Autor Udostępnij #4 Napisano 2 lutego 2011 Kolekcja Bambus bardzo mi sie podoba,chociaz bardziej zachwycily mnie te:http://plytki24.pl/opoczno/plytki-scienne-30x45/calipso/cat_1253.html.Lazienka ma niewiele ponad 6m2,a mebelki nazywaja sie Madras ,kupione w Leroy Merlin we Francji,bo tutaj mieszkam.Szukam plytek w Polsce,bo sa duzooo tansze. Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 2 lutego 2011 Udostępnij #5 Napisano 2 lutego 2011 ładne. cieple, proste. Taka zieleń będzie ładnie wyglądała z ciepłym brązem:) Link do komentarza
Merreta Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij #6 Napisano 3 lutego 2011 również postawiłabym na ciepłe kolory - beż, brąz do tego może zieleń? jeśli masz większą łazienkę postaw na kontrasty - biel-czerń, srebro (różne odcienie), fiolet-złoto. Jeśli chcesz poszukam jakiś przykładów, bo samo takie opisy mogą nie wystarczyć. Link do komentarza
gosia60 Napisano 8 lutego 2011 Autor Udostępnij #7 Napisano 8 lutego 2011 Kupilam plytki i poki co jestem zadowolona.Podczas pobytu w Polsce pobiegalam po sklepach ,porownalam wyglad plytek na zdjeciach i w rzeczywistosci.Bylam prawie zdecydowana na kolekcje Africa z Opoczna,ale po obejrzeniu "na zywca" stwierdzilam,ze wcale mnie nie zachwycily.Natomiast w castoramie urzekly mnie sliczne plyteczki z ceramiki Konskie ,no i juz je mam. Link do komentarza
2hd Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #8 Napisano 8 lutego 2011 Pamiętaj o wyborze odpowiedniego drewna,tak aby zbyt szybko nie uległo wilgoci. Natomiast co do płytek,to jak powiedzieli Moim Przedmówcy: pasować będzie naprawdę wiele kolorów oraz wzorów. Wszystko jest kwestią gustu. Link do komentarza
Kamil79 Napisano 17 lutego 2011 Udostępnij #9 Napisano 17 lutego 2011 Moim zdaniem niezłą opcją byłaby taka: http://3619.ulinks.net Więcej aranżacji znajdziesz pod tym samym linkiem Link do komentarza
kacy Napisano 17 lutego 2011 Udostępnij #10 Napisano 17 lutego 2011 Cytat Znajomi mają ładnę łazeinke w zieleniach z meblami w kolorze ciepłego orzecha. z tych płytek http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/bambus-bambo Nie łączyłabym drewna z zimnymi kolorami, niebieskim, szarym, raczej ciepłe- beże, brązy, zielenie, z Paradyża te mi się też zawsze podobały i tez pasują do drewna Bambus-bambo z pewnością będzie świetnie wyglądał. Pomimo tylu różnych nowych kolekcji na rynku ta kolekcja ciągle pozostaje jedną z moich ulubionych, do tego stopnia, że już chyba ze 3 razy wykorzystałam ją w projektach w decorze. Natomiast moja znajoma ma w łazience meble z ciemnego drewna z jasnymi wstawkami i do tego brązowe płytki na podłodze. Niby wydawało się, że w pomieszczeniu będzie za ciemno, ale w połączeniu z kremowymi ścianami jest bardzo ładny kontrast. Link do komentarza
2hd Napisano 3 czerwca 2011 Udostępnij #11 Napisano 3 czerwca 2011 I jak tam sprawa płytek? Prawdopodobnie już się na coś zdecydowaliście,więc jeśli zaglądasz jeszcze na forum to koniecznie wstaw zdjęcia swojej łazienki i pokaż jak to wszystko się komponuje. Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 6 czerwca 2011 Udostępnij #12 Napisano 6 czerwca 2011 Tutaj dla kontrastu polecam płytki jasnego koloru. Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 11 czerwca 2011 Udostępnij #13 Napisano 11 czerwca 2011 Drewno pasuje do różnych kolorów. Ciemniejsze drewno dobrze się komponuje z błękitami, turkusem, zielenią, pomarańczą, piaskowym i żółtym kolorem, fioletem. To też zależy jaki klimat i styl chcemy mieć w łazience. Kolorem ścian, podłogi i drewnianymi meblami można stworzyć podstawy do stworzenia danego stylu jak np. kolonialnego, meksykańskiego, skandynawskiego, afrykańskiego, orientalnego (indyjskiego, japońskiego) itp. Link do komentarza
2hd Napisano 22 czerwca 2011 Udostępnij #14 Napisano 22 czerwca 2011 Tak czy inaczej obstawiam płytki w jasnym kolorze,tak aby w łązience panowała przyjemna aura,co jest bardzo ważną sprawą. Do tych mebli z kolekcji bambus,które posiadacie to będzie pasowało wiele kolorów. Link do komentarza
Glazurnik_Rotberg Napisano 19 lipca 2011 Udostępnij #15 Napisano 19 lipca 2011 Cytat Tak czy inaczej obstawiam płytki w jasnym kolorze,tak aby w łązience panowała przyjemna aura,co jest bardzo ważną sprawą. Do tych mebli z kolekcji bambus,które posiadacie to będzie pasowało wiele kolorów. Mnie z kolei interesuje co innego, mianowicie jaką chemię budowlaną wybraliście pod płytki - o ile wybraliście płytki ) Link do komentarza
2hd Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #16 Napisano 25 sierpnia 2011 Jak to jaką? Najlepszą,możesz ja kupić także u mnie w sklepie,więc zapraszam:) Link do komentarza
Supersaxo Napisano 13 września 2011 Udostępnij #17 Napisano 13 września 2011 Ja takze zdecydowalam sie na meble pod umywalke z ciemnego drewna (orzech) do najmniejszej lazienki. NIe kobinowalam z kolorami , zeby nie przekombinowac. Na ciany zakupilam wiec biale plytki ( z delikatnna struktura) -a na ziemie dalam pozostalosci z salonu i przedpokoju ,czyli szare :-) W kabinie prysznicowej (kabina ze szkla) jedna sciana (pod sam sufit) zrobiona jest z mozaiki (ciemno-brazowo-szare kamyczki). Wyglada slicznie Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 15 września 2011 Udostępnij #18 Napisano 15 września 2011 Ładne są te które pokazujesz, kupuj. Link do komentarza
dzempel Napisano 25 września 2011 Udostępnij #19 Napisano 25 września 2011 też przypominam się o fotki tej łazieneczki Link do komentarza
2hd Napisano 28 września 2011 Udostępnij #20 Napisano 28 września 2011 W dalszym ciągu czekamy na zdjęcia łazienki,fajnie byłoby zobaczyć jak prezentuje sie całość w komplecie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się