Mateusz Bieniek Napisano 3 grudnia 2010 #1 Napisano 3 grudnia 2010 WitamPoszukuje kotła do ogrzewania domu.Pow. grzewcza 200m2. Dom jest ocieplony. Głownie pale drewnem i węglem.
tomi76 Napisano 3 grudnia 2010 #2 Napisano 3 grudnia 2010 i przy tych paliwach chcesz zostać ? ja bym proponował kocioł z podajnikiem na ekogroszek i z dodatkowym rusztem do spalania węgla i drewna. Jak kupuje ekogroszek to mam spokój i nie musze tak często odwiedzać kotłowni
Fresh Napisano 14 grudnia 2010 #3 Napisano 14 grudnia 2010 Co do konstrukcji z dodatkowym rusztem to pare miesięcy temu kupiłem właśnie taki kocioł z firmy gizex (kocioł beta) i musze przyznać że taka konstrukcja jest bardzo przyszłościowa. Niewiadomo jakie bedą ceny paliw za kilka lat a tu bez problemu można się przełączyć między opalaniem ekogroszkiem z podajnika a spalaniem węgla czy drewna przy normalnym dokładaniu.
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 14 grudnia 2010 #4 Napisano 14 grudnia 2010 Producentów kotłów na paliwo stałe jest wielu, jest w czym wybierać. Generalnie chodzi o to, by doradca techniczny zapoznał się sytuacją na miejscu i dobrał odpowiedni model kotła. Węgiel i drewno to bardzo popularna alternatywa dla gazu i dlatego wiele firm zdało sobie sprawę z potencjałyu tego rynku. Powtarzam - jest w czym wybierać. Proszę na poczatek odwiedzić linki poniżej:link1link2Może się okazać, że w Twojej okolicy znajduje się producent/dostawca kotłów, których właśnie szukasz.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się