NOTO Napisano 16 października 2010 #1 Napisano 16 października 2010 Jaką farbę wybrać. Czy wydatek na farbę fasadową ma sens ?Czy przemalować zwykła tą samą co do sufitów (np. Bondex)róźnica w cenie jest x3 dlatego to pytanie zadała mi znajoma.
daggulka Napisano 16 października 2010 #2 Napisano 16 października 2010 Cytat Jaką farbę wybrać. Czy wydatek na farbę fasadową ma sens ?Czy przemalować zwykła tą samą co do sufitów (np. Bondex)róźnica w cenie jest x3 dlatego to pytanie zadała mi znajoma. balkon jest na zewnątrz - narażony na warunki atmosferyczne : ostre słońce, wilgoć, deszcz, mróz ..... ja bym nie ryzykowała ze zwykłą .... kupiłabym fasadową....
NOTO Napisano 16 października 2010 Autor #3 Napisano 16 października 2010 hm, niby tak. Balkony do tej pory były malowane (to mieszkanie ma z 15 lat) zwykłymi farbami. Nie wiem jakich argumentów użyć że warto fasadową. Te do wewnątrz też są zmywalne (bondex lub nobiles - latexowe) i kilka razy przed ponownym malowaniem można odświeżyć balkon.To będzie farba biała. Pomóżcie znaleźć argumenty.Dagulka jak Ty znajdujesz tak szybko nowe posty ?Akrylowa nobiles do ścianścieralność krycie czas schnięcia wydajność 4 5 4 5SPOIWO akryl ======================Fasadowa nobilesścieralność krycie czas schnięcia wydajność 5 4 3 3 SPOIWO silikon ======================Nobiles latex wewnścieralność krycie czas schnięcia wydajność 4 4 5 3 SPOIWO lateks Ścieralność lepsza.
daggulka Napisano 16 października 2010 #4 Napisano 16 października 2010 Cytat Dagulka jak Ty znajdujesz tak szybko nowe posty ? Smoki tak mają..... a serio ..... na stronie głównej po prawej stronie jest pasek aktualnych postów .... Nie wiem jakich argumentów użyć ..... dla mnie jest na przykład logiczne , że jeśli balkon narażony na warunki atmosferyczne to kupuję farbę fasadową , bo: właśnie takie jest jej przeznaczenie , nie ma ryzyka że się złuszczy lub popęka , lub po prostu odejdzie płatami ..... i starczy na dłużej , mniej na pewno wyblaknie ..... tylko dlaczego biała? biały dom jest? bo kurde - biała strasznie się brudzi .... no ale jeśli dom biały , to i balkon być taki musi ...
NOTO Napisano 16 października 2010 Autor #5 Napisano 16 października 2010 Dom (kamienica) jest biała z akcentami cegły. Trzeba zachować ten efekt.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się